Αγώνα εναντίον της κυβερνητικής μεταρρύθμισης για το Ασφαλιστικό κυρήσσει η ΓΣΕΕ ξεκινώντας από την απεργία της 20η Μαΐου, και εξαγγέλοντας νέες κινητοποιήσεις αν πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.

Ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος μιλά για ακραίες και αντικοινωνικές αποφάσεις, που πλήττουν όχι μόνο τους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και τις μελλοντικές γενιές. Ακόμη ζητά να αποκαλυφθεί τι έχει συμφωνηθεί με την «τρόικα».

«Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως έχει. Θα δώσουμε τον αγώνα εναντίον αυτής της μεταρρύθμισης», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ,κ. Παναγόπουλος.

«Επιχειρήθηκε μετά τα σενάρια φόβου και τρομοκρατίας να εμφανιστεί μια ‘light’ εκδοχή, που όμως επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην δομή και στην εσωτερική λειτουργία του συστήματος. Με τον πιο ακραίο και αντικοινωνικό τρόπο πλήττει χαμολοσυνταξιούχους και νέους, το θέμα είναι το σύστημα να μην είναι μόνον οικονομικά βιώσιμο, αλλά να έχει και κοινωνική αποτελεσματικότητα» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος.

«Εχουμε μεγάλη ευθύνη να ενδιαφερθούμε για τις μελλοντικές γενιές. Το σύστημα αρχίζει να λειτουργεί με βαμπίρ και κανίβαλους. Υπάρχουν δραστικές περικοπές σε όσους πλησιάζουν στην συνταξιοδότηση, ενώ το σύστημα λειτουργεί παράλληλα έτσι ώστε οι νεότερες γενιές να μην βρίσκουν τίποτα, αλλά να πληρώνουν μόνο για τους παλαιούς», ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος.

«Στο Κοινοβούλιο θα παρουσιάσουμε τις δικές μας θέσεις. Θα προσέλθουμε ώστε με τα επιχειρήματα μας να απορρίψουμε εξ’ ολοκλήρου το σχέδιο νόμου. Συζητούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε, ότι δεν γνωρίζουμε ότι συνοδευτικό των μέτρων είναι ένα μνημόνιο που έχει υπογραφεί με την Τρόικα. Είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί για το τι μπορεί ξημερώσει. Εκτός αυτού αφήνει πολλά θέματα να ρυθμιστούν με Υπουργικές αποφάσεις», επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Επίσης, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας ανέφερε ότι το κόστος εργασίας στην χώρα μας δεν ευθύνεται για το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, αλλά ευθύνεται η αύξηση του περιθωρίου κέρδους των επιχειρήσεων και μια σειρά άλλων μέτρων που δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κόστος.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το κόστος εργασίας την τελευταία δεκαπενταετία αυξήθηκε κατά 1%, ενώ η ανταγωνιστικότητα της χώρας υποχώρησε κατά 26,4%.

Ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 20 Μαΐου, 11.00 πμ. στο Πεδίο Άρεως.

«Δηλώνουμε έτοιμοι να επαναλάβουμε την απεργιακή μας κινητοποίηση όταν το νομοσχέδιο πάρει το δρόμο ψήφισης του στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος.