Πριν από την 26η Μαΐου

Ο Ντ. Έρογλου καλεί σε δείπνο τον Δ. Χριστόφια

Η κυπριακή κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντ.Έρογλου απηύθυνε στον Δ.Χριστόφια επιστολή – πρόσκληση για δείπνο στην οικία του, πριν από την έναρξη των συνομιλιών στις 26 Μαΐου. Ο κ. Χριστόφιας ζήτησε η συνάντηση να γίνει παρόντος του Αλ.Ντάουνερ σε ουδέτερο χώρο.

Η κυπριακή κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα Δευτέρα δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου απηύθυνε στον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια επιστολή – πρόσκληση για δείπνο στην οικία του, πριν από την έναρξη των συνομιλιών στις 26 Μαΐου.

Ο υφυπουργός παρά τω προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, σε γραπτή του δήλωση επιβεβαίωσε το δημοσίευμα και συμπλήρωσε πως ο κ. Χριστόφιας σε απαντητική επιστολή προς τον κ. Έρογλου «δεν απέρριψε την πρόταση, εισηγήθηκε, όμως, εναλλακτικά όπως η κοινωνική αυτή συνάντηση πραγματοποιηθεί παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ, είτε στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, είτε σε συγκεκριμένο εστιατόριο εντός της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, που έχει χρησιμοποιηθεί και σε προηγούμενες περιπτώσεις».

Επίσης, σημειώνεται ότι ο κ. Χριστόφιας στην επιστολή του «αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παρόμοιων κοινωνικών συναντήσεων εν ευθέτω χρόνω».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk