Μέχρι το 2012 θα αγωνίζεται στο «Καμπ Νου» ο Γκάμπριελ Μιλίτο, που ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα τη Δευτέρα, μία μόλις ημέρα μετά την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο 29χρονος Αργεντινός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Χουάν Λαπόρτα, και συμφώνησαν για την επέκταση του συμβολαίου του παίκτη.

Οι οικονομικές απολαβές του δεν έγιναν γνωστές, ενώ το μόνο που ανακοινώθηκε είναι ότι η ρήτρα αποδέσμευσής του ανέρχεται πλέον στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

«Η χαρά μου δεν περιγράφεται. Μετά από όσα πέρασα, ήρθε όλη αυτή η δόξα. Πάντα έλεγα πως πρόκειται για τον κορυφαίο σύλλογο που βρέθηκα ποτέ, τώρα θα πάω διακοπές με μια απέραντη ικανοποίηση γιατί αφενός κατακτήσαμε το πρωτάθλημα αφετέρου είμαι σε πολύ καλή κατάσταση», δήλωσε ο διεθνής αμυντικός λίγο μετά την ανανέωση της συμφωνίας του με τους καταλανούς.

Ο Μιλίτο πήρε μεταγγραφή για τον καταλανικό σύλλογο το 2007 από τη Σαραγόσα, αλλά την επόμενη χρονιά αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατό του. Τον Ιανουάριο επέστρεψε στη δράση και στις τελευταίες αγωνιστικές συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.