ΡΩΜΗ Ιταλοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται κοντά στην αναγνώριση των λειψάνων του Καραβάτζιο, του μεγάλου ιταλού ζωγράφου, ο θάνατος του οποίου, πριν από 400 χρόνια, περιβάλλεται από πέπλο μυστηρίου. Οι επιστήμονες, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της ραδιοχρονολόγησης και αναλύσεις DΝΑ, διαπίστωσαν ότι κάποια από τα οστά που βρέθηκαν στην παραθαλάσσια πόλη Πόρτο Ερκολε, όπου πιστεύεται ότι έχει ταφεί ο Καραβάτζιο, πιθανότατα ανήκουν στον μεγάλο ιταλό καλλιτέχνη. Τα οστά εμφανίζουν υψηλή συγκέντρωση σε μόλυβδο και άλλα μέταλλα που αφθονούσαν στα υλικά της ζωγραφικής. Τα δείγματα του DΝΑ συγκρίνονται με εκείνα πιθανών απογόνων του Καραβάτζιο και τα αποτελέσματα των τεστ αναμένονται σε περίπου δύο εβδομάδες. Οι εκδοχές για τα αίτια του θανάτου του είναι πολλές – από σύφιλη ως δολοφονία- και ίσως φωτιστούν και αυτά.

ΠΕΚΙΝΟ Ο άνδρας που εισέβαλε οπλισμένος με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο στη βόρεια επαρχία Σαανσί της Κίνας και αφαίρεσε τη ζωή επτά νηπίων και δύο ενηλίκων προτού αυτοκτονήσει, εμφάνιζε έντονα σημάδια κατάθλιψης και ψύχωσης εξαιτίας της κακής κατάστασης της σωματικής υγείας του, ανακοίνωσε η κινεζική αστυνομία. Ωστόσο κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να τον βοηθήσει ή να τον οδηγήσει σε ψυχίατρο. Οι κινεζικές Αρχές αναγκάστηκαν να δεσμευθούν δημοσίως ότι θα ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, καθώς ήταν η έκτη επίθεση εναντίον μαθητών από τον Μάρτιο. Οι πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις με θύματα αθώα παιδιά αντικατοπτρίζουν τις τραγικές συνέπειες από την ελλιπή οργάνωση του συστήματος ψυχικής υγείας της Κίνας. ΛΟΝΔΙΝΟ Σε δέκα χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε λευκός ρατσιστής στη Βρετανία, ο οποίος ανήκε σε ακροδεξιά οργάνωση που σχεδίαζε να δολοφονήσει με δηλητήριο μουσουλμάνους, εβραίους και άλλα μέλη μειονοτικών και εθνοτικών ομάδων. Ο 42χρονος Ιαν Ντέιβιντσον έγινε έτσι ο πρώτος άνθρωπος που καταδικάστηκε στη Βρετανία για παραγωγή χημικού όπλου. Η νεοναζιστική οργάνωση του Ντέιβιντσον, η Αryan Strike Force (ΑSF), παρήγε μεγάλες ποσότητες της τοξικής ουσίας ρικίνη και τις κρατούσε σε βαζάκια, προκειμένου να δολοφονήσει εννέα άτομα, τα οποία είχε στοχοποιήσει. Σκοπός της ΑSF, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, ήταν η «καθιέρωση της λευκής ανωτερότητας στις λευκές χώρες».

ΜΠΟΠΑΛ Τουλάχιστον 28 επιβάτες λεωφορείου έχασαν σχεδόν ακαριαία τη ζωή τους στην Ινδία όταν το όχημα χτύπησε σε καλώδιο υψηλής τάσης και στη συνέχεια κάηκε. Το δυστύχημα συνέβη στο κρατίδιο Μάντια Πραντές, περίπου 450 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του κρατιδίου Μποπάλ. Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι το λεωφορείο μετέφερε στην οροφή του μια μεταλλική ντουλάπα, η οποία ακούμπησε στο καλώδιο, με αποτέλεσμα να υποστούν οι επιβαίνοντες ηλεκτροπληξία και το αυτοκίνητο να πάρει φωτιά. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα αυτού του είδους σε δύο ημέρες. Την Πέμπτη τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν ακούμπησε και πάλι σε καλώδιο υψηλής τάσης.