Παραιτήθηκε από επικεφαλής της αγγλικής υποψηφιότητας για την ανάληψη του Μουντιάλ 2018 ο πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λόρδος Τρίσμαν, μετά τις κατηγορίες του για την Ισπανία και τη Ρωσία, ότι θα προσπαθήσουν να δωροδοκήσουν διαιτητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής.

Η εφημερίδα «Mail on Sunday» αποκάλυψε την Κυριακή μια ηχογραφημένη συνομιλία του Τρίσμαν, στην οποία φέρεται να υποστηρίζει ότι οι Ισπανοί και οι Ρώσοι, που επίσης διεκδικούν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 θα προσπαθήσουν να υπονομεύσουν την υποψηφιότητα της Αγγλίας.

Παρόλο που η FA προσπάθησε να αποτρέψει την δημοσίευση του άρθρου, δεν το κατάφερε και για τον πρόεδρο της ομοσπονδίας η παραίτηση ήταν η μοναδική λύση. Η ομάδα της αγγλικής υποψηφιότητας έχει ήδη απολογηθεί στις αντίστοιχες της Ισπανίας και της Ρωσίας μέσω φαξ.

Ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Χιου Ρόμπερτσον, δήλωσε στο BBC: «Θέλουμε την ανάληψη του Μουντιάλ και χαίρομαι που αντιδράσαμε γρήγορα και αποφασιστικά. Ακόμα δεν έχει χαθεί τίποτα. Βέβαια, θα προτιμούσαμε να είχαμε αποφύγει την κατάσταση αυτή, αλλά καλύτερα που έγινε τώρα, λίγο μετά την κατάθεση του φακέλου της υποψηφιότητας στην FIFA, παρά δύο τρεις μήνες πιο μετά».

Να σημειωθεί ότι τόσο η ισπανική, όσο και η ρωσική ομοσπονδία αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA για την ανάληψη του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2018 θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου, αν και πλέον για την Αγγλία τα πράγματα είναι δυσοίωνα.