– Πώς έχετε αξιολογήσει τη συμμετοχή σας στον «Ομορφο κόσμο το πρωί», δεδομένου ότι μπήκατε σε έναν χώρο που δεν είχε άμεση σχέση με τη δημοσιογραφία;
«Για μένα πραγματικά ήταν και είναι ένα σχολείο. Το Μega και οι άνθρωποί του με επέλεξαν γι΄ αυτό που πραγματικά είμαι και πιστεύω ότι κάποιος ο οποίος έχει περάσει από την ενημέρωση μπορεί να διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου που μπορεί να γίνει ευχάριστη παρέα σε μια πρωινή συντροφιά. Εκανα την προσπάθειά μου να εναρμονιστώ με το προϊόν έτσι όπως αυτό διαμορφωνόταν, διότι σίγουρα δεν υπήρχε από την αρχή η εικόνα του τι πάμε να κάνουμε. Το ευχάριστο είναι ότι γνώρισα τέσσερις διαφορετικούς χαρακτήρες, δέσαμε, παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε κανένα κοινό σημείο επαφής στο παρελθόν, και ο καθένας με την αλήθεια του και τον χαρακτήρα του κατέθεσε ό,τι είχε και γίναμε μια παρέα. Από εκεί και πέρα το πώς αυτό το προϊόν διαμορφώθηκε και πώς θα διαμορφωθεί στον εναπομείναντα χρόνο θα δείξει…».
– Εσείς προσωπικά μήπως δυσκολευτήκατε περισσότερο επειδή είστε δημοσιογράφος ενώ οι άλλοι δεν είναι;
«Με δυσκόλεψε το γεγονός ότι έπρεπε κατά κάποιον τρόπο να απεκδυθώ του χαρακτήρα μου. Εξι μήνες μετά έχω καταφέρει να κάνω στροφή στο προφίλ μου και άνθρωποι που ξέρουν μου λένε ότι είμαι μια άλλη Μαρία. Τώρα το να χάσω χαρακτηριστικά του εαυτού μου, όχι, αυτό δεν πρόκειται να το κάνω. Εχω μια εμπειρία που δεν μπορώ να αφήσω πίσω. Η δυσκολία είναι ότι στη φάση που βρίσκονται σχεδόν όλες οι πρωινές εκπομπές, πλην της Ελένης Μενεγάκη, που ξέρει τι κάνει και το κάνει πάρα πολύ καλά, οι υπόλοιποι πειραματιζόμαστε. Ακούστηκε και προβλήθηκε το infotainment για παράδειγμα. Θεωρώ ότι αυτό που βλέπουμε τώρα στον Αntenna δεν είναι infotainment με μαγειρική μιας ώρας, γυμναστική και διάφορα θέματα της λάιτ επικαιρότητας όπως η Τζούλια. Ιnfotainment είναι κάτι διαφορετικό. Είναι μια ματιά στην ενημέρωση πιο χαλαρή σε σχέση με το δελτίο ειδήσεων και ένα αρμονικό πάντρεμα στοιχείων lifestyle και ψυχαγωγίας».
– Κατά τη γνώμη σας,ένα μοντέλο infotainment θα ταίριαζε στην πρωινή ζώνη του Μega;
«Νομίζω ότι είμαι αναρμόδια για να σας απαντήσω. Θεωρώ όμως ότι το Μega έχει ταυτότητα καναλιού που μπορεί να υποστηρίξει και αυτού του χαρακτήρα τις εκπομπές. Αν το κάνει το Μega, πολύ πιο εύκολα θα ακολουθήσουν και οι άλλοι. Ο Αntenna μπορεί να μην είχε τη δύναμη να το επιβάλει, είχε τη δύναμη να επιβάλει ένα πρωινό τύπου Ρούλα Κορομηλά και Ελένη Μενεγάκη. Γι΄ αυτό και όταν κατάλαβε ότι δεν είχε τα πρόσωπα αυτά για να το υποστηρίξει προχώρησε σε άλλη λογική».
– Εσείς συμμετείχατε σε μια εκπομπή η οποία στη διάρκεια της σεζόν άλλαζε συχνά.Επρόκειτο για διορθωτικές κινήσεις λόγω τηλεθέασης ή δοκιμάζατε πράγματα;
«Τα νούμερα ειδικά για ένα νέο προϊόν πρέπει να τα αφήσεις να κατασταλάξουν αρκετούς μήνες μετά. Εμείς, όταν βγήκαμε απέναντι στους τηλεθεατές, είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καχυποψία τού “φάγατε τον Γρηγόρη”, κάτι που δεν συνέβη φυσικά. Μια μερίδα κόσμου δεν μας συμπάθησε εξαρχής. Η συνήθεια έρχεται με την πάροδο του χρόνου, εμείς δεν είχαμε κάνει κάτι πριν μαζί, όπως οι Καραμέρος- Χαριτάτος. Η δύναμη της συνήθειας λοιπόν παρέσυρε αρκετό κόσμο μαζί τους και μπράβο τους γιατί αυτό είναι σωστό επικοινωνιακό παιχνίδι. Εμείς κάναμε το εξής λάθος: βλέπαμε ότι κάποιο θέμα δεν μας πάει, το κόβαμε αμέσως, δεν του δίναμε τον χρόνο να δοκιμαστεί. Το προϊόν όμως που εμείς προβάλλουμε είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού που γίνεται πίσω από τις κάμερες. Ο δικός μας ρόλος είναι διεκπεραιωτικός. Αλλοι αποφασίζουν και διαμορφώνουν το συγκεκριμένο προϊόν».
– Δηλαδή, θέλετε να μου πείτε ότι ούτε καν ζητούν τη γνώμη σας για τη θεματολογία; Δεν ακούγεται η άποψή σας;
«Το “ακούγεται” έχει διπλή σημασία. Μπορεί απλά να σε ακούω και να σε προσπερνάω γιατί θέλω να κάνω αυτό που θέλω εγώ ή λαμβάνω υπόψη τη γνώμη σου και αυτό εκφράζεται στο τελικό προϊόν. Εγώ στη ζωή μου έχω μάθει να λέω τη γνώμη μου και να προτείνω και πράγματα. Αλλωστε η τηλεόραση είναι αμιγώς συλλογική δουλειά, οπότε δεν θα σταματήσω να λέω την άποψή μου. Από εκεί και πέρα, αν δεν τη θέλουν, ασφαλώς και δεν θα κάνω του κεφαλιού μου. Αλλωστε είμαι όργανο σε μια ορχήστρα. Ακολουθώ την μπαγκέτα του μαέστρου και δεν κάνω παραφωνίες».
– Επιμένω και σας ξαναρωτώ,σε ποιον βαθμό είναι συλλογική δουλειά αυτό που γίνεται στον «Ομορφο κόσμο το πρωί»; σε μικρό ή σε μεγάλο;
«Εγώ νομίζω πλέον σε μικρό». – Δεν νιώθετε λοιπόν ότι χρεώνεστε επιλογές που δεν θα κάνατε και εκτίθεστε;
«Θεωρώ ότι ο τρόπος μου, η στάση του σώματός μου, η έκφρασή μου, ο λόγος μου όπως αρθρώνεται είναι κάτι το διαφορετικό. Ο τηλεθεατής θεωρώ ότι καταλαβαίνει, είναι εξοικειωμένος και υποψιασμένος και μπορεί να διακρίνει χαρακτήρες και ρόλους».
– Θεωρείτε ότι η συνταγή του «Ομορφου κόσμου» ήταν επιτυχημένη ή θεωρείτε ότι χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις την επόμενη σεζόν;
«Νομίζω ότι δεν μπορώ να απαντήσω σ΄ αυτό».
– Εσείς θα θέλατε να συνεχίσετε στην πρωινή ζώνη; Εχει ενδιαφέρον για σας;
«Εχει από τη στιγμή που πιστεύω πολύ στο Μega. Το κανάλι στις επιτυχημένες χρονιές του, όπως και με τον “Φώτη και τη Μαρία”, δεν ήταν πρώτο σε τηλεθέαση στην πρωινή ζώνη. Δεν συνάδει πάντα η πρώτη θέση με τις πολύ καλές εκπομπές. Αν είσαι εσύ ικανοποιημένος ως σταθμός με το προϊόν και τους ανθρώπους σου, τότε αυτό έχει νόημα. Υπό αυτή την έννοια με ενδιαφέρει να συνεχίσω στην πρωινή ζώνη».
– Εκτός πρωινής ζώνης υπάρχει κάτι που σας ιντριγκάρει ως είδος;
«Μου έχουν αρέσει κατά καιρούς πολλά και διαφορετικά πράγματα. Κανένα από όσα έχω κάνει δεν απορρίπτω. Εχω μάθει να δουλεύω και μπορώ να κάνω πολλά πράγματα μαζί, πιστεύω λοιπόν ότι είμαι καλό εξάρτημα στη μηχανή».
– Ο Τύπος ασχολήθηκε πολύ με την εκπομπή,χτυπήθηκε πολύ από την κριτική.Θεωρείτε ότι σε κάποια σημεία της η κριτική ήταν άδικη;
«Οπως είπα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη μετά Γρηγόρη εποχή, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο. Επίσης από την αρχή μας χρέωσαν το “πεντάμορφος”, το οποίο εκτός από τη θετική πλευρά του μπορεί να ερμηνευθεί και αλλιώς. Να πει κάποιος, δηλαδή, “έλα, μωρέ, σιγά, και τι είναι αυτοί; Απλά πέντε όμορφοι. Δηλαδή, επειδή είναι όμορφοι, πρέπει να τους βγάλουμε και πρώτους;” ». – Ναι, από τη στιγμή που κάποιοι από εσάς το είχαν δηλώσει και δημόσια!
«Ναι, το ξέρω. Αν δεν ξεκινάς και με την ψυχολογία του νικητή, τι κάνεις; Είναι χαρακώματα η τηλεόραση, μετράμε τη δουλειά μας λεπτό προς λεπτό πλέον. Καταλήγουμε να είμαστε “νούμερα”. Θεωρώ λοιπόν ότι ο “Ομορφος κόσμος” χτυπήθηκε πολύ και επίσης έχω μάθει ότι ο κόσμος πάντα είναι με τον νικητή. Η κριτική για την κριτική δεν με αγγίζει, την κριτική ουσίας τη λαμβάνω υπόψη μου».