Εκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στον Ολυμπιακό, όπως αποτυπώθηκε με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο για τους Ερυθρόλευκους (ομάδα και ΠΑΕ) μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Τετάρτη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τα επεισόδια που ξεκίνησαν πάνω από τον πάγκο της ομάδας και γρήγορα εξελίχθηκαν σε… μάχες σώμα με σώμα με την Αστυνομία καταδεικνύουν ότι το πράγμα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Μολονότι η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ερυθρόλευκοι υποχρεώνει τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Σωκράτη Κόκκαλη να προβεί σε δραστικές αλλαγές σε πολλά επίπεδα για την περίφημη αναδόμηση του Ολυμπιακού, οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν «να φύγει από… πάνω τους» το αυριανό παιχνίδι πλέι οφ με τον Αρη που είναι το τελευταίο της σεζόν στο φαληρικό γήπεδο και τη Δευτέρα που θα πάει ο πρόεδρος στα γραφεία της ΠΑΕ βλέπουμε… Παρ΄ ότι μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ οι ιθύνοντες της ΠΑΕ εξέφραζαν την ελπίδα ότι στο αυριανό ματς δεν θα βρεθεί πολύς κόσμος, υπάρχει ανησυχία- στα όρια του φόβου- ότι και μερικές χιλιάδες ερυθρόλευκοι οπαδοί να πάνε στο γήπεδο αύριο μπορεί να εκδηλώσουν (με συνθήματα και καταστροφές καθισμάτων και άλλους βανδαλισμούς) νέες αντιδράσεις από τις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά και εκτός γηπέδου. Αλλωστε εκείνοι που προκάλεσαν τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης δεν ήταν παρά μια πολύ μικρή μερίδα οπαδών, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες καταστάσεις.

O Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρωθεί χωρίς παρατράγουδα η τελευταία εντός έδρας αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας στο φαληρικό γήπεδο για να επιστρέψει η ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Οι αποφάσεις, είτε αυτές αφορούν την ενδεχόμενη αποχώρηση του κ. Κόκκαλη είτε την ενίσχυση του συλλόγου σε μετοχικό-διοικητικό επίπεδο, είτε απλώς την πρόσληψη προπονητή (οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Ολυμπιακό να εξετάζει το ενδεχόμενο του… γαλλικού μοντέλου, με γάλλο προπονητή και ενδεχομένως τον Κριστιάν Καρεμπέ τεχνικό διευθυντή), μοιάζουν επείγουσες αν αναλογιστεί κανείς την τεταμένη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Παρά την έντονη φημολογία όμως, η αλήθεια είναι ότι οι παράγοντες του συλλόγου, ακόμη και οι πιο άμεσοι συνεργάτες του κ. Κόκκαλη, περιμένουν τον πρόεδρο προκειμένου να διαπιστώσουν τις προθέσεις του για τη συνέχεια… Ο κ. Κόκκαλης είναι έντονα απογοητευμένος, οι άνθρωποι της διοίκησης παραδέχονται ότι «εφέτος δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα που άλλες χρονιές μάς έβγαιναν» αλλά όλοι βρίσκονται σε αναμονή να μιλήσει ο πρόεδρος και δεν γνωρίζουν τι πραγματικά θα κάνει για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού αλλά και του ίδιου στον Ολυμπιακό.

Οι πιο ηχηρές αντιδράσεις
Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ 0-1 (12 Μαΐου 2010)
Ενταση, επεισόδια και αναβρασμός κατά τη διάρκεια του αγώνα και ξύλο μετά το τέλος του ματς.

Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ 0-1 (24 Ιανουαρίου 2010)
Εντονες αποδοκιμασίες κατά της διοίκησης και πανό με το σύνθημα «λαμόγια, ο Ολυμπιακός δεν είναι εταιρεία».

Φιέστα για το πρωτάθλημα το 2007
Ο Ριβάλντο αγωνίζεται κατά του Ιωνικού στη Νίκαια, σημειώνει δύο γκολ και δεν εμφανίζεται στη φιέστα που ακολουθεί. Το «Γ. Καραϊσκάκης» τον αποθεώνει και καταφέρεται εναντίον της διοίκησης με συνθήματα.

Φιέστα για το πρωτάθλημα το 2009
Φοβερή ένταση πριν από τη φιέστα που τελικά δεν εκδηλώνεται στο γήπεδο. Η ατάκα του κ. Σωκράτη Κόκκαλη στο ΔΣ της προηγούμενης ημέρας «αν με αποδοκιμάσουν φεύγω» παίζει καθοριστικό ρόλο.