Στα «θολά» νερά του παράνομου τζόγου και στο αδήλωτο χρήμα που ενδεχομένως διακινείται μέσω των στοιχημάτων αναζητεί ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου τους υπαιτίους για τα ποδοσφαιρικά ματς που θεωρούνται ύποπτα να έχουν στηθεί. Ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τους φακέλους της UΕFΑ σχετικά με ύποπτους για στήσιμο ποδοσφαιρικούς αγώνες θα διερευνήσει αν μέσω των στοιχημάτων διαπράττεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αναμένεται να ζητήσει στοιχεία από τον ΟΠΑΠ και «να ανοίξει τα στόματα» όσων κινούν τα νήματα του παράνομου τζόγου. Δεν αποκλείεται να ζητήσει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών ή και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου παραγόντων ομάδων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν παράνομες συναλλαγές.

Ο αθλητικός εισαγγελέας ζήτησε χθες τη συνδρομή κορυφαίων παραγόντων του ποδοσφαίρου στο έργο του σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των τριών μεγάλων ομάδων της Αθήνας, και συγκεκριμένα με τους προέδρους των ΠΑΕ ΠΑΟ κ. ΝικόλαΠατέρα, ΑΕΚ κ. Σταύρο Αδαμίδη, τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού κ. ΓιώργοΛούβαρη και τον γενικό διευθυντή της Σούπερ Λίγκας κ. ΠατρίκΚομνηνό. Απαντες δεσμεύθηκαν να συνδράμουν το έργο της Δικαιοσύνης. «Είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε τον εισαγγελέα» δήλωσε εξερχόμενος ο κ. Πατέρας. «Εχει την αμέριστη συμπαράστασή μας.Η ΑΕΚ κουβαλάει πληγές από τέτοιες μεθοδεύσεις» ανέφερε ο κ. Αδαμίδης, ενώ ο κ. Κομνηνός τόνισε: «Εξηγήσαμε πώς λειτουργεί το σύστημα της UΕFΑ. Τα στοιχεία που υπάρχουν δεν ονοματίζουν στημένους αγώνες.Απλά έχει εντοπιστεί ασυνήθιστη στοιχηματική συμπεριφορά».

Ο κ. Κομνηνός συμπλήρωσε επίσης ότι ο ίδιος ο κ. Σιμιτζόγλου χαρακτήρισε «μαμούθ» τη δικογραφία. Οι φάκελοι που έχει στα χέρια του αφορούν 27 ύποπτα για στήσιμο παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου με εμπλεκόμενες 21 ομάδες (τρεις της Α΄ Εθνικής και 18 της Β΄ Εθνικής), ενώ τις προσεχείς ημέρες η UΕFΑ αναμένεται να αποστείλει και νέους φακέλους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων, οι παράγοντες που έχουν σχέση με τις ομάδες που εμπλέκονται στα ύποπτα ματς θα κληθούν από τον κ. Σιμιτζόγλου στο επόμενο στάδιο της έρευνας, αφότου έχουν συγκεντρωθεί τα στοιχεία από την άρση του απορρήτου.