Ένας δικαστικός επιμελητήςτραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, από τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη σήμερα το μεσημέρι, Παρασκευή, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε εφημερίδα. Η αστυνομία εκκένωσε εγκαίρως το χώρο και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Πρόκεται για τη δεύτερη τρομοκρατική επίθεση μέσα σε 24 ώρες. Η χθεσινή έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού είχε επίσης έναν τραυματία, μία γυναίκα η οποία τραυματίστηκε από θραύσματα ενώ βρισκόταν αμέριμνη στο διαμέρισμα της σε παρακείμενη πολυκατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 13:00 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία -στα γραφεία της Αθήνας-ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε σακούλα σκουπιδιών στις ανδρικές τουαλέτες, στο υπόγειο του κτιρίου, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Βαρδάρη.

Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο 30 λεπτών.Ηαστυνομία απέκλεισε την περιοχή άμεσα και ζήτησε να εκκενωθείτο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 άτομα που βρίσκονταν στα δικαστήρια αρνήθηκαν να βγουν έξω, αλλά από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι δρόμοι γύρω από το κτίριο παραμένουν αποκλεισμένοι και στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22:12 την Πέμπτη εξερράγη βόμβα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, για την οποία δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.