Γιατροί, τα ονόματα των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα για φορολογικές παραβάσεις, μιλούν για τις περιπτώσεις στις οποίες ελέγχθηκαν:

Μανώλης Μυλωνάκης
ψυχίατρος
«Δεν είχα ενημερώσει επί 15 ημέρες το βιβλίο εσόδων- εξόδων και το βιβλίο επίσκεψης ασθενών. Το ΣΔΟΕ ήρθε τέλη Νοέμβρη και τα ζήτησε. Επειδή δεν ήταν ενημερωμένα, υπέγραψα βεβαίωση ότι δεν τα παρέδωσα. Με κάλεσαν αργότερα να τα προσκομίσω. Από τον έλεγχο δεν διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή. Μου επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ για μη επίδειξη βιβλίων κατά την πρώτη επίσκεψη και μη συμπλήρωση στοιχείων στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών. Η υπηρεσία έκανε εκείνο το οποίο έπρεπε να κάνει. Αυτό όμως δεν είναι φοροδιαφυγή. Ως επαγγελματίας θεωρώ ότι η γνωστοποίηση ήταν τραυματική, ως έλληνας πολίτης όμως ότι ήταν επιβεβλημένη». Νικόλαος Μαθιός
νευρολόγος
«Οταν ήρθε ο ΣΔΟΕ, εξέταζα ασθενή την οποία δεν είχα ακόμη προλάβει να καταχωρίσω στο βιβλίο. Οι ασθενείς οι οποίοι είχαν εξεταστεί νωρίτερα είχαν καταχωρισθεί. Μου είπαν ότι πρέπει να εγγράφονται αμέσως μόλις περάσουν στο εξεταστήριο. Σίγουρα δεν θα το ξανακάνω. Είμαι υπέρ της δημοσιοποίησης ονομάτων».

Νικόλαος Νάπας
μικροβιολόγος
«Είχα μια βιαστική ασθενή. Μετά την εξέταση, έκοψα απόδειξη και μόλις επρόκειτο να καταχωρίσω το όνομα στο βιβλίο χτύπησαν το κουδούνι οι ελεγκτές. Τους εξήγησα τι συνέβη, ωστόσο μου επέβαλαν πρόστιμο ύψους 187 ευρώ. Δεν έχω αντίρρηση στη δημοσιοποίηση, αρκεί να ελέγχονται όλοι».

Αριστέα Βιτολιάνου
μικροβιολόγος
«Δεν είχα προλάβει να καταχωρίσω το όνομα, ούτε να κόψω απόδειξη, αφού η ασθενής ήταν ακόμη εκεί. Αστεία παράβαση…».

Γεώργιος Ζολώτας
δερματολόγος
«Μια ασθενής έβγαινε από το εξεταστήριο και δεν είχε ακόμη καταχωρισθεί στο βιβλίο. Οσοι ρωτήθηκαν έξω από το ιατρείο, είχαν αποδείξεις. Μου χρεώνεται μη επίδειξη βιβλίων, η οποία δεν ισχύει. Τα βιβλία μου έχουν τις υπογραφές των ελεγκτών!».

Εμμανουήλ Καλοκαιρινός
πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
«Είμαι υπέρ της δίκαιης φορολόγησης και κατά της φοροδιαφυγής. Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει η πολεμική που ασκείται μόνο στους γιατρούς. Είμαι κατά της δημοσιοποίησης ονομάτων, διότι δεν πρέπει να ποινικοποιείται η άσκηση του επαγγέλματος-λειτουργήματος του γιατρού παρά τα αρμόδια όργανα να επιλαμβάνονται ατυχών περιστατικών και να καταλογίζουν ευθύνες».