Υπουργείο ΟικονομίαςΔύο προγράμματα 215 εκατ. ευρώ στους τομείς ένδυσης και μεταποίησης

Δύο νέα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 215 εκατ. ευρώ, προανήγγειλε για τον Ιούνιο το υπουργείο Οικονομίας για τους τομείς ένδυσης και της μεταποίησης. Στο 14% τοποθετεί το υπουργείο την απορροφητικότητα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας

Δύο νέα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 215 εκατ. ευρώ, προανήγγειλε για τον Ιούνιο το υπουργείο Οικονομίας για τους τομείς ένδυσης και της μεταποίησης.

Όπως ανέφερε σήμερα ο ειδικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας Μανώλης Πατεράκης, το πρώτο πακέτο, προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, θα αφορά στους τομείς ένδυσης και υπόδησης-νέες πρακτικές, ενώ το δεύτερο θα σχετίζεται με τη μεταποίηση-νέες συνθήκες και θα ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο κ. Πατεράκης επεσήμανε ότι η απορροφητικότητα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας φθάνει σήμερα στο 14% και στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2010 να ανέρχεται στο 22%. Ακόμη, προανήγγειλε την προκήρυξη νέων προγραμμάτων από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

Ο ειδικός γραμματέας επεσήμανε ότι προετοιμάζονται δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, για τη νέα οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη και διευκρίνισε ότι εντός του καλοκαιριού θα ξεκαθαριστούν οι όροι συμμετοχής των ενδιαφερομένων σε αυτά. Στόχος είναι, όπως σημείωσε, να διοχετευθεί ρευστότητα στην ελληνική αγορά.

Ο κ. Πατεράκης, επισημαίνοντας ότι «ο συντονισμός όλων των φορέων είναι το κλειδί για την επαναφορά της χώρας στην υγιή ανάπτυξη», αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για απλοποίηση των διαδικασιών έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και στις δράσεις για αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ από 3,5% σε 6,4%.

Όπως είπε, στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε: ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων και την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, δημόσιες επενδύσεις, και συγκεκριμένα δράσεις στο πλαίσιο του ΤΕΜΠΜΕ, Νέα Οικονομία, πράσινη ανάπτυξη, πρωτοβουλία JEREMIE, ενίσχυση εξαγωγικών φορέων (ΟΠΕ, Invest in Greece, ΟΑΕΠ) και ίδρυση κοινής ομάδας εργασίας για τον συντονισμό και την στήριξη της υγιούς ανάπτυξης, την αύξηση των εξαγωγών και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk