Ανανεώθηκε η θητεία του Γιάννη Χουβαρδά στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Το ραντεβού των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας. Ο κ. Γερουλάνος έδωσε το πράσινο φως για τη δεύτερη τριετία (2010-2013), μέσα σε θετικό κλίμα, καθώς οι δυο τους έχουν κοινή αντίληψη για τη φυσιογνωμία του Εθνικού.

Ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη παρουσίας νέων δημιουργών στις σκηνές του Κτιρίου Τσίλλερ ενώ τόνισε ότι το ρεπερτόριο πρέπει να διέπεται από ελληνικότητα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι κύκλοι που χαράζει ο Γιάννης Χουβαρδάς βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση. Με προϋπολογισμό ύψους 8,1 εκατ. ευρώ (τα 9 εκατ. ευρώ, που ήταν αρχικά, μειώθηκαν κατά 10%) ο Γιάννης Χουβαρδάς καλείται να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του είχε λήξει στις 4 Απριλίου και χρειάστηκε να περιμένει ενάμιση μήνα για την τελική συμφωνία. Ενδιαμέσως υπουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής προσπάθησαν να βρουν τη χρυσή τομή, η οποία μάλιστα περνούσε από τον δρόμο της οικονομικής κρίσης…

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ανανέωση της θητείας του κ. Χουβαρδά θα δημοσιευθεί την προσεχή εβδομάδα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.