Αγωγή κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου κατέθεσαν την Παρασκευή οι συνήγοροι του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη. Αφορμή, οι δηλώσεις του επιχειρηματία σε σχέση με τη διαχείριση χορηγίας ύψους 50 εκατομμυρίων δραχμών (ή 146 .000 ευρώ) μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Σάμου.

Με αφορμή την κατάθεση της αγωγής, ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε:

«Είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη σε κάθε συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία να προστατεύει την αξιοπρέπεια και την πολιτική του υπόσταση και να μην επιτρέπει σε κανένα να την εξαχρειώνει και να διασύρει με τον τρόπο που έκανε ο κ. Βγενόπουλος, δηλαδή με απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες. Για τον λόγο αυτό, οι συνήγοροί μου Αγγελος Καραχάλιος και Νίκος Κωνσταντόπουλος κατέθεσαν με εντολή μου σήμερα αγωγή κατά του συκοφάντη στη Δικαιοσύνη, όπως είχα ανακοινώσει προσφάτως και από το Βήμα της Βουλής, διότι κατ΄ επανάληψη χρησιμοποίησε εν γνώσει του ψεύδη, προκειμένου να με συκοφαντήσει για την γνωστή πλέον υπόθεση της Σάμου, αν και εκ των προτέρων γνώριζε ότι παραποιούσε προκλητικά την αλήθεια.

» Δεν ανασκεύασε τους ψευδείς ισχυρισμούς του και όταν ακόμα οι φορείς της Σάμου, ο νυν και τέως Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Πυθαγορείου, με δηλώσεις τους απέδειξαν δημοσίως ότι ήταν οι αποκλειστικοί αποδέκτες και διαχειριστές – μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων – της χορηγίας της Marfin για την φύτευση ελαιοδένδρων που είχαν καεί.

» Ο κ. Βγενόπουλος, με συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις του, αναπαρήγαγε αναληθείς ισχυρισμούς ως προς τη διάθεση και διαχείριση της χρηματικής δωρεάς του.

» Εκείνος πλέον που χρωστάει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία, τις οποίες θα κληθεί να δώσει μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης, είναι ο κ. Βγενόπουλος, που για πολλοστή φορά, εξαπολύει κατά βούληση σχεδιασμένες με όλες τις επικοινωνιακές τεχνικές επιθέσεις σε βάρος θεσμών και προσώπων».