Δύο συλλήψεις σε επιχείρηση του FBI σε κατοικίες κοντά στη Βοστόνη στο πλαίσιο της έρευνας για την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Times Square της Νέας Υόρκης την 1η Μαΐου. Για την απόπειρα έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε 30χρονο Αμερικανό πακιστανικής καταγωγής.

Ανδρες του FBI πραγματοποίησαν σήμεραΠέμπτη έρευνες σε κατοικίες σε δύο περιοχές στη Βοστόνη, πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος του FBI δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης ότι τέθηκαν υπό κράτηση δύο άτομα για παραβίαση του μεταναστευτικού νόμου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στην παρούσα φάση δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επισημάνθηκε, πάντως, ότι η αστυνομική επιχείρηση στη Βοστόνη «σχετίζεται με την έρευνα για την απόπειρα στην Times Square και δεν έχει καμία σχέση με κάποια άμεση απειλή για το κοινό ή με συνωμοσία κατά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο BBC ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες και σε κατοικίες στο Λονγκ Αιλαντ της Νέας Υόρκης.

Η αποτυχημένη βομβιστική επίθεση της 1ης Μαΐου στην Times Square της Νέας Υόρκης έχει εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός, πακιστανικής καταγωγής, που συνελήφθη για την απόπειρα κατηγορείται για τρομοκρατία και απόπειρα χρήσης όπλου μαζικής καταστροφής.

Ο 30χρονος Φαϊζάλ Σαχζάντ φέρεται να έχει δηλώσει στους ανακριτές ότι ενήργησε μόνος του και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με φανατικές οργανώσεις στη γενέτειρά του, το Πακιστάν.

Ωστόσο, οι αμερικανικές Αρχές έχουν στοιχεία «που αποδεικνύουν» ότι οι Ταλιμπάν του Πακιστάν βρίσκονται πίσω από την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ.

Το περιστατικό στην Times Square ήταν η 11η βομβιστική επίθεση που αποτρέπεται στη Νέα Υόρκη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.