Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του σήμερα το βράδυ της Πέμπτης και ένας αποστάτης υποστράτηγος, επικεφαλής του «επιχειρησιακού σχεδιασμού» των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη, πυροβολήθηκε στο κεφάλι όταν ο Στρατός απέκλεισε το κέντρο της Μπανγκόκ που έχει καταληφθεί από τα «κόκκινα πουκάμισα».

Ο νεκρός διαδηλωτής πυροβολήθηκε κατά τη συμπλοκή ομάδας περίπου εκατό διαδηλωτών και στρατιωτών σε πάρκο κοντά στο οικονομικό κέντρο της πρωτεύουσας, και κατέληξε αργότερα.

Ο υποστράτηγος που είχε ταχθεί με τους διαδηλωτές, ο λεγόμενος «Κόκκινος Διοικητής», πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ έδινε συνέντευξη σε ξένο δημοσιογράφο μέσα σε πρόχειρη εγκατάσταση που είχαν στήσει οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές -οι οποίοι αρνούνται εδώ και πέντε εβδομάδες να αποχωρήσουν από το κέντρο της Μπανγκόκ ζητώντας την απομάκρυνση του πρωθυπουργού.

Σήμερα, η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε άλλες 15 περιφέρειες της χώρας πέραν της πρωτεύουσας, με στόχο να εμποδίσει τους υποστηρικτές των διαδηλωτών από την υπόλοιπη Ταϊλάνδη να έρθουν στην Μπανγκόκ.

Οι διαδηλωτές ζητούν την άμεση προκήρυξη εκλογών, και έχουν εγκατασταθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας κάτι παραπάνω από ένα μήνα. Από το ξεκίνημα του κινήματος των «κόκκινων πουκάμισων», έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 29 άτομα ενώ εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί. Παράλληλα, η παράλυση του οικονομικού κέντρου της Μπανγκόκ εκτιμάται ότι θα επιβραδύνει την ανάκαμψη από τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν την οικονομία της χώρας.