Μία ακόμη μαύρη σελίδα προστέθηκε χθες στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ και του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών που εφέτος έχει ταλαιπωρηθεί από τις παρενέργειες της χουλιγκανικής βίας αλλά και της ανεπάρκειας όσων είναι εντεταλμένοι για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Αυτή τη φορά «θύμα» των παραπάνω έπεσε ο τέταρτος τελικός μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί χθες στο κλειστό του Ρέντη. Ο αγώνας αναβλήθηκε για σήμερα (19.00) ύστερα από απόφαση του πρώτου διαιτητή κ. Γιώργου Καραμπέτσου , επειδή, όπως ανέφερε στο φύλλο αγώνα, «δεν υπήρχε επαρκής αστυνομική δύναμη για τη διασφάλιση των ομαλών συνθηκών διεξαγωγής του αγώνα».

Oέμπειρος διαιτητής προχώρησε σε αυτή την απόφαση αφού οι επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης τού δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια του αγώνα. Αυτή ήταν η κατάληξη μιας σειράς κωμικοτραγικών γεγονότων που ξεκίνησαν με το «ντου» οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι μπήκαν στο κλειστό του Ρέντη χωρίς να ελεγχθούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Ενα τέταρτο πριν από το εναρκτήριο σερβίς ο κ. Καραμπέτσος αντιλήφθηκε ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν υπεράριθμοι, ενώ την ίδια ώρα «επώνυμοι» αρχηγοί των σκληροπυρηνικών των Ερυθρολεύκων σουλατσάριζαν στα αποδυτήρια και στο παρκέ, προπηλακίζοντας μάλιστα τους παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως κατάγγειλε ο προπονητής τους κ. Στέλιος Καζάζης.

Οταν ο πρώτος διαιτητής του αγώνα επεσήμανε το πρόβλημα στους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, αυτοί του απάντησαν ότι την οριστική απόφαση για το αν μπορεί η Αστυνομία να εγγυηθεί την ασφάλεια του αγώνα έπρεπε να την πάρει ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, ο οποίος δεν ήταν στο γήπεδο! Τελικά, αφού έφθασε στο κλειστό του Ρέντη και ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, η Αστυνομία κατέληξε στην απόφαση ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι παράγοντες του Ολυμπιακού φοβούμενοι ότι οι μη ελεγχθέντες οπαδοί του μπορεί να προκαλούσαν επεισόδια που θα οδηγούσαν στην τιμωρία της ομάδας. Εν τω μεταξύ την ώρα που συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις για την τύχη του αγώνα κάποιοι έβαλαν φωτιά στον αποθηκευτικό χώρο του κλειστού του Ρέντη, ο οποίος κάηκε ολοσχερώς! Και μη χειρότερα.