Για άμεσο έλεγχο των μέτρων ασφαλείας στα καταστήματα των τραπεζών, μετά την τραγωδία στο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου, δεσμεύτηκε ο υπουργός Προστασίας Μ. Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντησή του με την ΟΤΟΕ σήμερα, Πέμπτη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε να ξεκινήσει άμεσος έλεγχος στα τραπεζικά καταστήματα, στα οποία έχουν εγκατασταθεί ήδη τα μέτρα ασφάλειας του ν. 3015/30/6/09.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε επίσης για την άμεση συνεδρίαση της τριμερούς επιτροπής, αποτελούμενη από τον Γ.Γ της ΟΤΟΕ Αχιλλέα Μυλωνόπουλο, τον ΓΓ της ΕΕΤ Χρ. Γκόρτσο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας/ΑΕΑ, ώστε να παρθούν επιπλέον μέτρα για εκείνα τα καταστήματα που βρίσκονται σε δρόμους και πλατείες συγκεντρώσεων μεγάλου πλήθους.

Τέλος, το υπουργείο θα αποστείλει εγγράφως οδηγία προς τους διευθυντές και υποδιευθυντές των αστυνομικών διευθύνσεων σε όλη τη χώρα για την άμεση λήψη επιπλέον μέτρων στα καταστήματα, που διαφαίνεται μεγαλύτερος κίνδυνος.

Στην συνάντηση, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ ζήτησε από τον υπουργό την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης με τη σύλληψη της Σταδίου και παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών της εγκληματικής ενέργειας, τον καταλογισμό των ευθυνών για την προφανή έλλειψη των προβλεπόμενων μέτρων ασφάλειας και την αυστηρή τήρηση και αύξηση των ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας σε όλες τις τράπεζες, διαρκείς ελέγχους και κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσή τους.

Η ΟΤΟΕ ζήτησε επίσης να απαγορευτεί η λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων στις διαδρομές και στους χώρους των διαδηλώσεων και των εργατοϋπαλληλικών συλλαλητηρίων τις ημέρες και τις ώρες πραγματοποίησής τους, με εντολή στις Διοικήσεις των Τραπεζών να μην απασχολούν εργαζόμενους αλλά και τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο σχεδιασμό της επιχειρησιακής δράσης της αστυνομίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, χωρίς προκλήσεις και παρακώλυση των ειρηνικών διαδηλώσεων των εργαζόμενων.

Ο υπουργός δήλωσε ότι θεωρεί την αποκάλυψη των φυσικών αυτουργών ως χρέος τιμής για τη δικαίωση των αθώων θυμάτων.