Να αμβλύνει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί ότι η ΝΔ αντιτίθεται στην επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί τις τελευταίες ώρες ο τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Δ. Αβραμόπουλος . Υπό τη σκιά των επισημάνσεων ότι έπρεπε να αναβληθεί η επίσκεψή του, ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθαρίζει σε συνομιλητές του ότι οι θέσεις της ΝΔ είναι πάγιες και σταθερές και ότι δεν έχουν μεταβληθεί.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος θα συνοδεύει τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαρά στην αυριανή συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν, με τον οποίο διατηρούν πολυετή φιλία από την εποχή που ήταν δήμαρχοι Αθηναίων και Κωνσταντινούπολης αντίστοιχα, ακολουθεί μετριοπαθή στάση και αρνείται τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποιούν ορισμένα στελέχη της ΝΔ.

«Εμείς δεν κάνουμε κουμπαριές για να κάνουμε εξωτερική πολιτική μέσω αυτών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, υπενθυμίζοντας ουσιαστικά την κουμπαριά του κ. Ερντογάν με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. Παράλληλα αναφέρθηκε στον σύμβουλο του κ. Σαμαρά κ. Χ. Λαζαρίδη για την παρουσία του σε πρόσφατη εκδήλωση με τίτλο «Αντίσταση στον νεο-οθωμανισμό» και στη θέση που εξέφρασε ότι έπρεπε να αναβληθεί η επίσκεψη του κ. Ερντογάν, ζητώντας να πληροφορηθεί αν αυτή είναι η επίσημη άποψη της ΝΔ. «Θυμίζουμε τη γνωστή ρήση “φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας”…» είναι το σχόλιο του ΛΑΟΣ.