Υψηλότερα σταμάτησαν οι δείκτες των χρηματιστηρίων σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη, οριακά χαμηλότερα στο Παρίσι με τις περισσότερες μετοχές να σταματούν στο κόκκινο. Υποχώρηση στη Νέα Υόρκη, με τις χρηματοπιστωτικές να ηγούνται της πτώσης.

Στην Ευρώπη, χαμηλότερα έκλεισαν οι μετοχές των HSBC, Societe Generale Banco Santander, Deutsche Bank, Unicredit.

Tα καλύτερα των εκτιμώμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου των JSainsbury, BT Group δημιούργησαν θετικό κλίμα στη βρετανική αγορά, ενώ οι πανευρωπαϊκή δείκτες έκλεισαν με οριακές μεταβολές.

Στη Νέα Υόρκη, δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι αμερικανικές Αρχές εξετάζουν τα πεπραγμένα οκτώ εταιρειών σχετικά με επενδυτικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της κρίσης (σε συνέχεια της έρευνας για την Goldman Sachs και της φερόμενης έρευνας εις βάρος της Morgan Stanley την Τετάρτη) φαίνεται ότι δημιούργησαν αρνητικό κλίμα για τις χρηματοπιστωτικές.

Οι μετοχές των Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Morgan Stanley, JPMorgan έκλεισαν με υποχώρηση.

Τα αποτελέσματα της Cisco Systems (ηλεκτρονικά) απογοήτευσαν τους επενδυτές ρίχνοντας τη μετοχή της, ενώ αρνητικά εκτιμάται ότι λειτούργησε η μικρότερη από το αναμενόμενο πτώση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 1,1% στις 6.251,97 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.433,73 μονάδες, με άνοδο 0,93%. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,06% στις 3.731,54 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 1% σταματώντας στις 10.782,95 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.394,36 μονάδες, με πτώση 1,26%. Ο S&P υποχώρησε κατά 1,2% στις 1.157,44 μονάδες.