Οδικώς θα φθάσει στη Στοκχόλμη η Αννα Βαγενά για να παρουσιάσει τον μονόλογο της ζωής της, την «Αγγέλα Παπάζογλου». Μαζί με την κόρη της Γιασεμί Κηλαηδόνη και τον φωτιστή της- το σκηνικό και τα κοστούμια θα φορτωθούν επίσης στο αυτοκίνητο- θα διασχίσει την Ευρώπη για να δώσει παραστάσεις μπροστά στους έλληνες μετανάστες της Σουηδίας και της Γερμανίας.

Αν και ως τώρα έχει περιοδεύσει στα Βαλκάνια, στην Κάτω Ιταλία και στις Βρυξέλλες, είναι η πρώτη φορά που η Αννα Βαγενά επικεντρώνει τις παραστάσεις της στους Ελληνες της Διασποράς. «Αναζήτησα τις κοινότητες και τους συλλόγους, έψαξα, βρήκα και στη συνέχεια το ανέλαβαν εκείνοι από εκεί, γιατί τους ενδιαφέρει να πάμε» λέει η ηθοποιός, καθώς ετοιμάζει το 1.400 κυβικών αυ τοκίνητό της για να υποδυθεί τη γυναίκα «που είναι πια τελείως ταυτισμένη μαζί μου», όπως ομολογεί. «Με ενδιαφέρει να γνωρίσω από κοντά αυτούς τους ανθρώπους, να μιλήσω μαζί τους, να καταλάβω τον μύθο για τους έλληνες μετανάστες» προσθέτει.

Η περιοδεία ξεκινά από τη Στουτγάρδη (16 Μαΐου), θα συνεχιστεί στη Στοκχόλμη (19/5) και στην Ουψάλα (23/5), ενώ, επιστρέφοντας από τον Βορρά, στα τέλη Μαΐου, η «Αγγέλα Παπάζογλου» θα σταθμεύσει στο Ντύσελντορφ, στην Κολωνία και στη Νυρεμβέργη. «Με σύνθημα τη δική μας Αγγέλα κόντρα στη Μέρκελ» σημειώνει η Αννα Βαγενά, με το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΠΟ να της έχει διαθέσει, εν είδει εξόδων μετακίνησης, 3.000 ευρώ.

Θεατρικός μονόλογος εμπλουτισμένος με σμυρναίικα και ρεμπέτικα τραγούδια σε αυθεντικές ηχογραφήσεις ή επανεκτελέσεις, η αφήγηση της Αγγέλας Παπάζογλου διαθέτει δράση και θυμίζει αφήγηση λαϊκού παραμυθά.