Η ατμοσφαιρική ρύπανση «σκοτώνει» την καρδιά

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Τα άτομα που αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα θα πρέπει να γνωρίζουν τους σοβαρούς κινδύνους με τους οποίους συνδέεται η ατμοσφαιρική ρύπανση για την υγεία και την επιβίωσή τους. Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (Αmerican Ηeart Αssociation, ΑΗΑ) καθώς νέα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν πόσο πολύ επιβαρύνει η ρύπανση της ατμόσφαιρας το καρδιαγγειακό σύστημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Εταιρείας, ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα μικροσωματίδια τα οποία προέρχονται από την καύση ορυκτών καυσίμων όπως η βενζίνη και το κάρβουνο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Τα άτομα που αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα θα πρέπει να γνωρίζουν τους σοβαρούς κινδύνους με τους οποίους συνδέεται η ατμοσφαιρική ρύπανση για την υγεία και την επιβίωσή τους. Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (Αmerican Ηeart Αssociation, ΑΗΑ) καθώς νέα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν πόσο πολύ επιβαρύνει η ρύπανση της ατμόσφαιρας το καρδιαγγειακό σύστημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Εταιρείας, ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα μικροσωματίδια τα οποία προέρχονται από την καύση ορυκτών καυσίμων όπως η βενζίνη και το κάρβουνο. «Τα σωματίδια αυτά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στα ευάλωτα άτομα ακόμη και ύστερα από λίγες ώρες έκθεσης σε αυξημένα επίπεδά τους» ανέφερε ο δρ Ρόμπερτ Μπρουκ από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στο Αν Αρμπορ, ο οποίος ηγήθηκε ερευνητικής ομάδας που συνέγραψε έκθεση σχετικά με το ζήτημα.

Το ίδιο και οι… υπερωρίες
Τα άτομα που δουλεύουν 10 ή 11 ώρες την ημέρα αντιμετωπίζουν έως και 60% αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιακών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών επεισοδίων, σε σύγκριση με όσα εργάζονται από επτά ως εννέα ώρες ημερησίως.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk