Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ζήτησε σήμερα από την Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς να αναθεωρήσει την απόφασή της να διεξαγάγει έμμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, μετά την ανακοίνωση του εβραϊκού κράτους ότι αρνείται να δεσμευθεί σε ένα πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας στην Ιερουσαλήμ.

«Η Χαμάς θεωρεί την απόφαση να συνεχιστεί ο ισραηλινός εποικισμός της Ιερουσαλήμ ως ένα νέο σιωνιστικό χτύπημα και ως ένδειξη περιφρόνησης προς την απόφαση των Παλαιστινίων να ξεκινήσουν τις παράλογες διαπραγματεύσεις», αναφέρει η Χαμάς σε ανακοίνωσή της από τη Δαμασκό.

«Η σιωνιστική απόφαση να κατασκευάσει νέους οικισμούς στην καρδιά της Ιερουσαλήμ (…) δείχνει ότι η επιστροφή στις διαπραγματεύσεις είναι μία δωρεάν υπηρεσία που προσφέρεται στους κατοχείς και στα εποικιστικά σχέδιά τους», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Η Χαμάς ζητά να αναθεωρηθεί η απόφαση διεξαγωγής διαπραγματεύσεων, να σταματήσουμε να υπολογίζουμε στις φανταστικές αμερικανικές υποσχέσεις και στα πολιτικά σχέδια που προορίζονται να αποτύχουν», προσθέτει το κείμενο.