Επιτέλους, ύστερα από επτά μήνες οι υπουργοί αρχίζουν να κατακτούν την απόκρυφη γνώση στον τομέα τους. Παράδειγμα ο κ. Δ. Ρέππας. Υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών διενήργησαν έλεγχο στον χώρο των αποθηκών του Εμπορευματικού Κέντρου του ΟΣΕ (που δημοπρατείται αυτές τις ημέρες). Δεν βρήκαν όμως εμπορεύματα του ΟΣΕ, αλλά ιδιωτών. Δηλαδή κάποιοι επιτήδειοι διαπίστωσαν ότι οι αποθήκες ήταν άδειες και τις προσέφεραν προς χρήση (χωρίς συμβόλαια και με αμοιβή «μαύρα») σε ιδιώτες.

Μαθαίνω ότι ο υπουργός Υποδομών ζήτησε να διερευνήσει την υπόθεση ο εισαγγελέας αφού, όπως λέγεται στο υπουργείο, πρόκειται για μια νέα «υπόθεση Μπάμπης». Είναι γνωστή η ιστορία για τον «κύριο Μπάμπη» που συγκέντρωνε αποδείξεις από τα διόδια και τις πουλούσε σε δημοσίους υπαλλήλους για να μπορούν να δικαιολογούν ότι ταξίδεψαν «εκτός έδρας» (και να λαμβάνουν την αποζημίωση χωρίς να έχουν μετακινηθεί από την υπηρεσία τους).

***

O γενικός γραμματέας (αλλά ουσιαστικά υφυπουργός) Οικονομικών αρμόδιος για τα φορολογικά κ. Δ.Γεωργακόπουλος έχει επιστρατευθεί στο κυβερνητικό σαφάρι κατά της ανομίας. Και πού θα βρει κανείς περισσότερη ανομία παρά μέσα στο κράτος;

Μου λένε ότι ο κ. Γεωργακόπουλος έδωσε εντολή στους κομάντο του ΣΔΟΕ να εισβάλουν στο γραφείο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) στον Βόλο. Οι κομάντο κατέσχεσαν έγγραφα και υπολογιστές. Δεν ξέρω τι βρήκαν, αλλά εικάζω ότι κάτι θα προκύψει σύντομα καθώς η κυβέρνηση έχει μεγάλη ανάγκη να δώσει παραδείγματα τιμωρίας.

***

Λέμε για κάποιον ότι είναι «καμένος» όταν αφήνεται συχνά σε παραλήρημα. Ο μόνος πολιτικός που δεν θα παρεξηγηθεί αν τον πείτε «Καμένο» είναι φυσικά ο κ. Πάνος Καμμένος. Αυτές τις σκέψεις προκαλεί η παρακάτω είδηση.

O βουλευτής της ΝΔ έλεγε προχθές έξαλλος στους διαδρόμους της Βουλής, αναφερόμενος στη διάταξη που ψήφισε εσπευσμένα ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός βοήθειας, ότι «αν δεν πάρουν πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, το μόνο μας ανάχωμα είναι η διάταξη του Συντάγματος που εναποθέτει την εφαρμογή του στον πατριωτισμό των Ελλήνων». Υπενθυμίζω ότι σχεδόν ξεκίνησε το καλοκαίρι…

***

Την Παρασκευή στη Βουλή το ΠαΣοΚ διά στόματος του κ. Π.Ευθυμίου απάντησε επιτέλους στην επίμονη πρόταση του κ. Π. Λαφαζάνη να προχωρήσει η κυβέρνηση σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους. Ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει ότι η λύση είναι να μην πληρώσουμε τους δανειστές μας και ότι η κυβέρνηση δεν το κάνει γιατί είναι όργανό τους! Μόνο που αναδιάρθρωση χρέους ισοδυναμεί με απόλυτη χρεοκοπία και αποκλεισμό της Ελλάδας από τις αγορές για πολλά χρόνια.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ απάντησε στην πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ με το εξής απλό: Είπε ότι την ίδια πρόταση με τον κ. Λαφαζάνη έχουν κάνει ο Νουριέλ Ρουμπίνι και ο Γουόρεν Μπάφετ, δηλαδή διεθνείς κερδοσκόποι που έχουν θέσει ως στόχο την πτώχευση της Ελλάδας και την αναδιάρθρωση του χρέους της. «Η “αριστερή πρόταση” του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως πνευματικούς πατέρες τους ταγούς των διεθνών χρηματοπιστωτικών funds» είπε ο κ. Ευθυμίου.

***

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αφ΄ υψηλού τους «μικρούς χορηγούς» της χώρας. Ουδείς ανησυχεί επειδή η Σλοβακία δεν πρόκειται να μας δανείσει. «Μπροστά στα 110 δισ. ευρώ η συμμετοχή της Σλοβακίας δεν είναι τίποτα» είπε με έπαρση υπουργός σε συνεργάτη μου.

O πρωθυπουργός της Σλοβακίας κ. Ρομπέρ Φίκο έχει εκλογές τον Ιούνιο και θεώρησε ότι δεν μπορεί να δανείσει στην Ελλάδα 800 εκατ. ευρώ (προτιμά να τα υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του). Ο κ. Φίκο είναι σοσιαλιστής, αλλά στο παρελθόν έχει «αμαρτήσει» αφού έχει συνεργαστεί ακόμη και με ακροδεξιούς. Εικάζω πάντως ότι μετά το «όχι» της ΝΔ, θα έχει ένα ακόμη επιχείρημα για το δικό του «όχι».

***

Λάθος Οικονόμου λένε ότι είναι εκείνος που ψήφισε την Πέμπτη «Οχι» στη συμφωνία της χώρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ). Για λίγα λεπτά οι ανά τη χώρα θαυμαστές του κ. Παντελή Οικονόμου πανηγύριζαν νομίζοντας ότι εκείνος ήταν ο εκλεκτός βουλευτής ο οποίος τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του στην απεχθή συμφωνία. Τελικώς ήταν ο κ. Β. Οικονόμου. Συμπέρασμα; Και οι δύο έχουν το όνομα, αλλά μόνο ένας τη χάρη.

***

Αρχικά η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη , έπειτα από πρόταση του «προεδρικού ιερατείου», ζήτησε από την κυρία Σοφία Σακοράφα και τον κ. Ι.Δημαρά να παραδώσουν τις έδρες τους (χωρίς αποτέλεσμα). Σύντομα όμως κάποιοι σκέφθηκαν ότι ο πρώτος επιλαχών είναι ο κ. Στ. Τζουμάκας. Κατά συνέπεια, θα το ξανασκεφτούν προτού αποφασίσουν να επιμείνουν στο αίτημα.

***

Την Παρασκευή ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, με αθλητική περιβολή έπειτα από τζόκινγκ στον Αρδηττό, πέρασε από το γραφείο του κ. Δ. Αβραμόπουλου που βρίσκεται κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Σημειώνω ότι εδώ και μέρες ο κ. Αβραμόπουλος είχε δηλώσει ότι θα υποστηρίξει τον κ. Κακλαμάνη για τη δημαρχία της Αθήνας. Δημήτρης και Νικήτας μίλησαν για τη διαγραφή της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη (λυπούνται και οι δύο) και για το γεγονός ότι η αντιμετώπιση του κόσμου απέναντι στους πολιτικούς δεν είναι η καλύτερη.

***

Για παράδειγμα, ο κ. Αβραμόπουλος είπε σε συνεργάτη μου ότι τον σταμάτησε στον δρόμο αστός που έβγαζε βόλτα το σκυλάκι του, παραμονή της ψηφοφορίας για τη συμφωνία με το ΔΝΤ, και εξέφρασε παράπονα επειδή ο πρώην υπουργός θα ψήφιζε «όχι». Πράγματι, ο κ. Αβραμόπουλος βρέθηκε σε δύσκολη θέση.

***

Η «κατάρα της Μητρόπολης Αττικής» είναι ότι ουδείς Μητροπολίτης Αττικής μπορεί να υπηρετήσει τον Θεό χωρίς ο Θεός να τον οδηγήσει σε περιπέτειες. Τελευταίος παθών ο κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης που ενεπλάκη σε κασέτες, εκβιασμούς, υποθέσεις κατάχρησης πόρων και τελικώς οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η Αρχιεπισκοπή ελπίζει ότι με το σπάσιμο της Μητρόπολης στα δύο θα «σπάσει» και η κατάρα». Ευχόμαστε να είναι έτσι. Πάντως αύριο το πρωί, κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύγκλησης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναμένεται να εκλεγούν οι νέοι Μητροπολίτες Κηφισίας και Ιλίου (οι δύο περιοχές στις οποίες έσπασε η Αττική).

Τη θέση του Μητροπολίτη Κηφισίας διεκδικεί ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης κ. Κύριλλος Μησιακούλης , ο οποίος υπηρέτησε τις συνοδικές υπηρεσίες από τότε που Αρχιεπίσκοπος ήταν ο μακαριστός Σεραφείμ και διετέλεσε τελευταίος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του μακαριστού Χριστοδούλου. Ο κ. Μησιακούλης έχει τη στήριξη πολλών πλευρών της Ιεραρχίας και του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος τιμά τους Γραμματείς.

Στο Ιλιον όλα δείχνουν ότι θα κυριαρχήσει ένα από τα πνευματικά παιδιά του κ. Ιερώνυμου, ο Αρχιμανδρίτης κ. Αθηναγόρας Δικαιάκος. Κληρικός που βρίσκεται επί χρόνια κοντά στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και διευθυντής σήμερα του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου. Ελπίζεται να αποδειχθούν και οι δύο «Αξιοι».

Ο Κότζακ είχε τρεις, ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει έξι. Αναφέρομαι στους «Αγγελους του Γιώργου». Είναι έξι νέες και ωραίες γυναίκες και οπλοφορούν με Μάγκνουμ 45άρι. Και οι έξι είναι το «νέο αίμα» στη φρουρά του Πρωθυπουργού, τρεις ξανθές και τρεις μελαχρινές. Οι νεαρές κυρίες έχουν περάσει από πολύ σκληρή εκπαίδευση, όμοια με εκείνη ανδρών. Είναι ειδικευμένες στην εξουδετέρωση επιθέσεων, στην αναγνώριση φυσιογνωμιών, στην εξουδετέρωση βομβών και εκρηκτικών. Δρουν χωρίς στολή, με πολιτικά. Μπαίνουν στο πλήθος, παρακολουθούν κινήσεις, συλλέγουν πληροφορίες. Οταν ο πρόεδρος βρίσκεται στο Μαξίμου, οι «Αγγελοι» ασχολούνται με την ευθύνη της εσωτερικής ασφάλειας του κτιρίου. Σημειώνω ότι ο κ. Παπανδρέου μείωσε τη φρουρά του κατά 50%. Τα πρόσωπα της ασφάλειάς του είναι 55, συμπεριλαμβανομένων των έξι γυναικών. Ο Πρωθυπουργός μείωσε κατά 50% τα οχήματα και τις μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσε ο κ. Κ. Καραμανλής (ο οποίος τώρα που δεν είναι πρωθυπουργός διαθέτει για την ασφάλειά του συνολικά 19 άνδρες). Προσθέτω ότι γυναίκες ασφαλείας έχει και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ κ. Ντ. Σπέκχαρντ, ενώ ο προπομπός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια (με τη δερμάτινη στολή πάνω στην 800άρα μοτοσικλέτα) είναι επίσης γυναίκα. Γυναίκες-φρουρούς χρησιμοποιούσε ο Γιάσερ Αραφάτ (ο πρώτος διδάξας), αλλά και πολλοί πρόεδροι των ΗΠΑ.