Σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατεστραμμένο κατάστημα της τράπεζας, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις εργαζόμενοι (η μία έγκυος), πραγματοποίησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Οι διαδηλωτές φορώντας λευκές μάσκες και κρατώντας πανώ που έγραφαν «κανείς δεν μπορεί να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές» και «φτάνει πια με τη βία, την αδιαφορία, τη σιωπή» εξέφρασαν την ξεκάθαρη αντίθεσή τους στη βία καθώς και τη θλίψη τους για τους τρεις υπαλλήλους που δολοφονήθηκαν.

Ο πρόεδρος των Οικολόγων Ν.Χρυσόγελος τόνισε η απάντηση στη κρίση αλλά και στα άδικα μέτρα της κυβέρνησης πρέπει να είναι δημοκρατική, ειρηνική και με τη συμμετοχή των πολιτών, ώστε πραγματικά να αντιμετωπιστούν τα κοινωνικά, δημοσιονομικά και πολιτικά προβλήματα της χώρας.

Στο κατεστραμένο κατάστημα της τράπεζας -στην οδό Σταδίου- συρρέουν από το πρωί πολίτες που αφήνουν λουλούδια συλληπητήρια μηνύματα και ανάβουν κεράκια εκφράζοντας τη θλίψη τους.

* Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνει την Κυριακή στις 7 το απόγευμα η Φιλελεύθερη Συμμαχία.

«Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, εκτός από τη διάλυση της οικονομίας, άρχισε να βάφεται και με αίμα. Υπάρχουν, άραγε, δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία, που θα σταματήσουν την καταστροφή;» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.