Τηλεδιάσκεψη των G7Οι υπουργοί των ισχυρών οικονομιών συζήτησαν για την κρίση του ελληνικού Χρέους

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας Τίμοθι Γκάιτνερ πριν την έναρξη της τηλεδιάσκεψης δήλωσε πως θα συζητήσει με τους ομολόγους του τις προσπάθειες στήριξης της Ελλάδας, ενώ θα αντάλλασαν απόψεις επί νομισματικών ζητημάτων, επιτοκίων και παρεμβάσεων στις αγορές χρέους

Οι υπουργοί Οικονομίας των επτά πλέον ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου (G7) πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή, τηλεδιάσκεψη με θέμα την κρίση του ελληνικού χρέους.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας Τίμοθι Γκάιτνερ πριν την έναρξη της τηλεδιάσκεψης δήλωσε πως θα συζητήσει με τους ομολόγους του τις προσπάθειες στήριξης της Ελλάδας, ενώ θα αντάλλασαν απόψεις επί νομισματικών ζητημάτων, επιτοκίων και παρεμβάσεων στις αγορές χρέους.

Οι υπουργοί Οικονομίας του G7, ήτοι των ΗΠΑ, Βρετανίας, Καναδά, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ιαπωνίας, συζήτησαν και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με το ΔΝΤ και την ΕΕ για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, καθώς την Κυριακή συνέρχεται το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για να αποφασίσει τις ενέργειες που θα γίνουν για την εκταμίευση του ποσού που θα χορηγήσει στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ στο Τόκιο, ο υπουργός Οικονομίας της Ιαπωνίας, Ναότο Καν εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα επέλθει σταθεροποίηση ως προς τις ισοτιμίες των νομισμάτων, αλλά επανέλαβε ότι οι χώρες του G7 θεωρούν ανεπιθύμητες τις μεγάλες διακυμάνσεις στις ισοτιμίες των νομισμάτων.

Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο Ντομινίκ Στρος Καν είπε ότι οι Ευρωπαίοι θα εξηγήσουν κατά πάσα πιθανότητα τα βήματα που έγιναν μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ για τη στήριξη της Ελλάδας. «Δεν νομίζω ότι θα μας ζητηθεί να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα, όπως τη νομισματική παρέμβαση», δήλωσε ο Ιάπωνας αξιωματούχος.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε εάν στη σύσκεψη του G7 θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Οικονομίας και οι κεντρικοί τραπεζίτες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk