Μέρα παρά μέρα βλέπουμε τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο σε σκηνή από ταινία στην τηλεόραση, ενώ κάθε τρεις ημέρες εμφανίζονται στη μικρή οθόνη μας ο Νίκος Ρίζος και ο Θανάσης Βέγγος. Μίμης Φωτόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Σταυρίδης και Κώστας Βουτσάς συμπληρώνουν τη χρυσή οκτάδα των πιο πολυπαιγμένων, μέσω ταινιών, ηθοποιών, με εμφανίσεις που κυμαίνονται ανάμεσα στις 85 και στις 95 ετησίως.

Ανδρες και μάλιστα κωμικοί είναι τα χαρακτηριστικά τους στοιχεία, αφού είναι σαφές ότι τα κανάλια επιλέγουν να προβάλλουν πολύ περισσότερο κωμωδίες παρά δράματα. Στη λίστα ακολουθούν η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μάρω Κοντού, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Γεωργία Βασιλειάδου, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Ορέστης Μακρής, ο Νίκος Κούρκουλος και ο Κώστας Καζάκος (μόλις 15), με ετήσιες παρουσίες από 70 φορές και κάτω. Πιο πίσω βρίσκονται ο Βασίλης Λογοθετίδης, ο Δημήτρης Χορν και η Ελλη Λαμπέτη, ηθοποιοί που έχουν άλλωστε λιγότερες ταινίες στο ενεργητικό τους.

Αν και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος δεν έγινε ποτέ πρωταγωνιστής (εκτός από την ταινία «Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται»), το ιδιαίτερο ταλέντο και η υποκριτική του ποιότητα τον έκαναν περιζήτητο στις παλιές ελληνικές ταινίες. Για αυτό και εμφανίστηκε συνολικά σε 170 ελληνικές ταινίες- από το «Για ποιον χτυπά η κουδούνα» ή το «Φωνάζει ο κλέφτης» ως εκείνες στις οποίες υποδύεται τον πατέρα τηςΑλίκης Βουγιουκλάκη («Η αρχόντισσα και ο αλήτης») ή της Τζένης Καρέζη («Δεσποινίς διευθυντής», «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος»).

Ειδική περίπτωση αποτελεί και ο Θανάσης Βέγγος. Εκτός από τις δεκάδες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε (αρκετές από αυτές σε δική του παραγωγή), συμμετείχε σε πάρα πολλές άλλες υποδυόμενος δεύτερους ή και τρίτους ρόλους (μεταξύ άλλων, «Ο ατσίδας», «Ο Ηλίας του 16ου», «Ζητείται ψεύτης», «Η Λίζα και η άλλη»).

Μέρος μια ευρύτερης κινηματογραφικής παρέας, ο Νίκος Ρίζος είναι επίσης πανταχού παρών, είτε μέσα από μεγάλες επιτυχίες, όπως οι ταινίες «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» και «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» ή η ταινία «Της κακομοίρας», είτε μέσα από σύντομα κινηματογραφικά περάσματα δίπλα σε άλλους πρωταγωνιστές, κυρίως στην αρχή της καριέρας του.

Η παρουσία του Λάμπρου Κωνσταντάρα υπήρξε εξαιρετικά επιβλητική, κυρίως σε ρόλους ώριμου γυναικά ή σαν «πατέρα» της Βουγιουκλάκη και της Καρέζη- εξ ου και το γεγονός ότι τον βλέπουμε στην ελληνική τηλεόραση τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Αλλά και οι Μίμης Φωτόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Σταυρίδης, καθώς και ο νεότερος όλων των προαναφερθέντων Κώστας Βουτσάς, μας επισκέπτονται επίσης δις εβδομαδιαίως.

Αν και καθοριστικό ρόλο παίζουν ο αριθμός των ταινιών και η πρωταγωνιστική ή δευτεραγωνιστική παρουσία κάθε ηθοποιού, ωστόσο κανείς δεν φαντάζεται ότι βλέπουμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη… μόνο 60 φορές τον χρόνο και την Τζένη Καρέζη 50, όσες δηλαδή και τον Αλέκο Αλεξανδράκη ή τη Μάρθα Καραγιάννη. Σε αντίστοιχα επίπεδα κυμαίνονται επίσης οι εμφανίσεις των Μάρω Κοντού, Δημήτρη Παπαμιχαήλ και Γεωργίας Βασιλειάδου, ενώ όσες φορές βλέπουμε τον Ορέστη Μακρή, άλλες τόσες βλέπουμε και τον Νίκο Κούρκουλο: γύρω στις 40.

Πρωταγωνιστές, λιγότερο ή περισσότερο, οι ηθοποιοί του παλιού ελληνικού σινεμά έχουν τη μερίδα του λέοντος στην τηλεοπτική μας καθημερινότητα. Οι ταινίες τους παίζονται σε όλα τα κανάλια τόσο συχνά ώστε να τους θεωρούμε πλέον οικογένειά μας.