Είκοσι δύο νεαροί, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, μετά τη σύλληψή τους την Τετάρτη στη διάρκεια επεισοδίων σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ένδεκα από αυτούς συνελήφθησαν σε επεισόδια που έγιναν μετά τις 5 το απόγευμα στην οδό Ζαΐμη, στα Εξάρχεια, σε κτήριο που τελεί υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι άλλοι ένδεκα συνελήφθησαν σε επεισόδια στο κέντρο, στη λεωφόρο Συγγρού και στο Κουκάκι.

Τρεις από τους νεαρούς παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, καθώς η δίωξη που τους ασκήθηκε είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί δραστών με καλυμμένα πρόσωπα.

Ο ανήλικος παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα ανηλίκων και οι υπόλοιποι 18 οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, από όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από προθεσμία που ζήτησαν για τη δίκη τους.

Οι κατηγορίες, που απαγγέλθηκαν σε βάρος των νεαρών, αφορούν τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη κατοχή όπλου, κ.ά.