O διευθυντής και δύο γυναίκες εργαζόμενες του τμήματος χρηματοδοτήσεων της τράπεζας ήταν τα τρία θύματα της πυρκαϊάς στο υποκατάστημα της Μarfin. Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας ήθελε μάλιστα την Αγγελική Παπαθανασοπούλου να φεύγει έγκυος στον 4ο μήνα, πνιγμένη από τους καπνούς. Ηταν παντρεμένη, 32 χρόνων, και κυοφορούσε το πρώτο της παιδί. Καταγόταν από το Αίγιο, είχε σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο Μαθηματικό Τμήμα, ενώ είχε κάνει το μεταπτυχιακό της σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Η δεύτερη άτυχη γυναίκα που έπαθε ασφυξία από τους καπνούς της πυρκαϊάς ονομαζόταν Παρασκευή Ζούλια. Ηταν 35 ετών και καταγόταν από τον Πέρα Τριοβάσαλο της Μήλου, όπου και διαμένουν οι συγγενείς της. Είχε αποφοιτήσει από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και είχε κάνει μεταπτυχιακά στο Γκρίνουιτς της Μεγάλης Βρετανίας. Εργαζόταν στο τμήμα χρηματοδοτήσεων της τράπεζας.
Προϊστάμενος του ίδιου τμήματος ήταν το τρίτο θύμα της χθεσινής τραγωδίας. Ονομαζόταν Επαμεινώνδας Τσάκαλης, ήταν 36 χρόνων και καταγόταν από το χωριό Πάλαιρος Αιτωλοακαρνανίας. Είχε σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στίρλινγκ στη Σκωτία και ήταν άγαμος. Αμέσως μετά τη μετάδοση της πληροφορίας για τους τρεις νεκρούς, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μπροστά από το πυρπολημένο κτίριο. Διαδηλωτές, αλλά και δημοσιογράφοι, ρωτούσαν το πλήρωμα ασθενοφόρων που βρίσκονταν εκεί αν επιβεβαιώνονταν οι πληροφορίες για νεκρούς. Οταν τους απάντησαν ότι δεν έχουν επίσημα καμία τέτοια πληροφόρηση, ο κόσμος άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον των δημοσιογράφων θεωρώντας ότι επρόκειτο για λάθος πληροφόρηση!
«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη» αναφέρει η κυρία Ελένη Αναστοπούλου . «Ημουν στην πορεία και με πήραν τηλέφωνο για να μου πούνε για τους τρεις νεκρούς.Μου κόπηκαν τα πόδια. Δυστυχώς φοβάμαι ότι θα έχουμε και χειρότερα» . «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το υποκατάστημα ήταν ανοιχτό τέτοια ημέρα» αναφέρει ο κ. Σπ.Λεονάρδος , που έτυχε να βρεθεί στο σημείο εκείνο. «Είδα κάποια άτομα που είχαν βγει στα μπαλκόνια.Ενας από αυτούς πήδηξε στο πεζοδρόμιο» λέει, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
Στις 16.30 έκανε την εμφάνισή του ο πρόεδρος της ΜΙG κ. Α. Βγενόπουλος , τον οποίο το πλήθος υποδέχθηκε με το ειρωνικό σύνθημα «Να τος, να τος ο πρωθυπουργός» . Συνοδεία δύναμης των ΜΑΤ εισήλθε εμφανώς συντετριμμένος στο καμένο υποκατάστημα απ΄ όπου αποχώρησε μισή ώρα αργότερα κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες του πλήθους. Ενας από τους συγκεντρωμένους κατάφερε να σπάσει τον κλοιό των αστυνομικών και να τον χτυπήσει ελαφρά από πίσω, ενώ στη συνέχεια ετράπη σε φυγή.
Οι έρευνες της Αστυνομίας για τους δράστες της επίθεσης εστιάζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. «Ψάχνουμε τουλάχιστον τρία άτομα για τον εμπρησμό.Την έρευνα έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Αναζητούμε πληροφορίες για να μάθουμε ποιοι είναι και για να υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα» .
Αυτό δήλωσε στο «Βήμα» ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που παρακολουθεί από κοντά τις έρευνες για τη σύλληψη των δραστών που πυρπόλησαν το υποκατάστημα της τράπεζας. Οπως συμπλήρωσε άλλος ανώτατος αξιωματικός «ήδη έχουμε πληροφορίες για την προέλευση της ομάδας που επιτέθηκε στην τράπεζα. Θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τους δράστες από τις καταγραφές των ιδιωτικών καμερών και αυτών της ΕΛΑΣ πριν και μετά την εμπρηστική επίθεση. Τα ίδια άτομα έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις επιθέσεις πριν και μετά την πυρπόληση της τράπεζας. Πρώτος στόχος μας είναι αναγνωρίσεις ατόμων από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών που δεν είχαν κουκούλες ή κράνη».
Μarfin: «Φταίει η πολιτεία»
Την οργή της κατά της πολιτείας εξέφρασε χθες με ανακοίνωσή της η Μarfin που, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, «εγνώριζε ότι μόνο από τύχη δεν είχαν συμβεί μέχρι σήμερα τέτοια τραγικά περιστατικά».«Εκφράζουμε ακόμα την οργή μας για τα ξύλινα πολιτικά λόγια και τις αντιδικίες σκοπιμότητας ορισμένων πολιτικών στη Βουλή την ώρα που οι σοροί των συναδέλφων μας δεν είχαν αποσυρθεί από το κατάστημά μας που επολιορκείτο ακόμα από τους διαδηλωτές ή και αναρχικούς» σημειώνεται στην ανακοίνωση, καταλήγοντας: «Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Τη μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δεν θα τιμωρηθούν ποτέ». Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ενωση Τραπεζών εκφράζοντας «τη βαθύτατη οδύνη της».