Ηγέτες χωρών του ευρώ

Βρυξέλλες-Συνεδριάζει, αύριο, το EurogroupΣτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης το πακέτο οικονομικής στήριξης για την Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες συναντιούνται την Παρασκευή οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης για την επίσημη έγκριση του πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, συνάντηση στην οποία θα λάβει μέρος και ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου. Στα 110 δισ. ευρώ «κλείδωσε το πακέτο στήριξης για τα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι τις 19 Μαΐου το πρώτο σκέλος της βοήθειας.

Στις Βρυξέλλες συναντιούνται αύριο, Παρασκευή, οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης για την επίσημη έγκριση του πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, συνάντηση στην οποία θα λάβει μέρος και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Στα 110 δισ. ευρώ «κλείδωσε» το πακέτο στήριξης για τα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι τις 19 Μαΐου το πρώτο σκέλος της βοήθειας.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Ελλάδα θα λάβει το πρώτο σκέλος της βοήθειας έως τις 19 Μαΐου, οπότε πρέπει να εξοφληθούν παλαιότερα ομόλογα των οποίων λήγει η προθεσμία ενώ φέτος θα διατεθούν από την ΕΕ τα 30 από το συνολικό ποσό των 80 δισ. ευρώ με τα οποία θα συνδράμει τη χώρα.

«Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να υλοποιήσει το πρόγραμμα που συνυπογράψαμε όλοι» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup κάνοντας λόγο για ένα μεγαλεπήβολο, δύσκολο και οδυνηρό, αλλά απολύτως αναγκαίο πρόγραμμα λιτότητας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι θα προβλεφθεί και ένα αποθεματικό στην περίπτωση που υπάρξουν εξαιρέσεις ή περισσότερα προβλήματα με την ελληνική οικονομία από αυτά που έχουν προβλεφθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk