Μικρά βήματα προσέγγισης

Γραφείο τουρισμού ανοίγει η Ταϊβάν στο Πεκίνο

Η Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει γραφείο τουριστικής προβολής στη Κίνα, το πρώτο ταϊβανέζικο κρατικό γραφείο που λειτουργεί στην Κίνα από το 1949 όταν διαχωρίστηκαν τα δύο κράτη μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Οι Κινέζοι τουρίστες είναι η πολυπληθέστερη ομάδα τουριστών στη Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει γραφείο τουριστικής προβολής στη Κίνα, το πρώτο ταϊβανέζικο κρατικό γραφείο που λειτουργεί στην Κίνα από το 1949 όταν διαχωρίστηκαν τα δύο κράτη μετά τον εμφύλιο πόλεμο.

Πρόκειται για μη-κυβερνητικό γραφείο γιατί οι δύο χώρες δεν έχουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις. Ωστόσο, αναφέρει το BBC, θα χρηματοδοτείται από κρατικά κονδύλια και θα στελεχώνεται με δημόσιος υπαλλήλους.

Επισήμως το γραφείο ονομάζεται Γραφείο Ένωσης Τουρισμού των Στενών της Ταϊβάν και αποσκοπεί στην προσέλκυση τουριστών στη Ταϊβάν, οι οποίοι μπορούν να επισκέπτονται το νησί μετά την άρση των περιορισμών που ίσχυαν μέχρι το 2008.

Ενδεικτικά, το 2009 οι Κινέζοι τουρίστες έφτασαν το 22% των τουριστών που επισκέπτονται την Ταϊβάν.

Οι δύο χώρες προσπαθούν να προσεγγίσουν η μία την άλλη μετά από πολυετή διαμάχη αν και η αμοιβαία καχυποψία δεν έχει υποχωρήσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk