Οι γερμανικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στη βοήθεια προς την Ελλάδα, δήλωσε αν και δεν έκανε αναφορά σε συγκεκριμένα ποσά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έπειτα από συνάντησή του με εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι τραπεζίτες αυτοί δήλωσαν πως είναι «έτοιμοι ως εκπρόσωποι του γερμανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος να προσφέρουν μαζί με τους ευρωπαίους συναδέλφους μια σημαντική θετική συμβολή στην τρέχουσα διαδικασία προσαρμογής της Ελλάδας», δήλωσε ο Σόιμπλε διαβάζοντας το κείμενο της δήλωσης αυτής.

Οι εκπρόσωποι πολλών μεγάλων γερμανικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων ο Γιόζεφ Ακερμαν, επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, της Deutsche Bank, ήταν παρόντες στη συνάντηση με τον Σόιμπλε. Ο κ. Ακερμαν υπογράμμισε ότι οι γερμανικές τράπεζες στέλνουν ένα μήνυμα για την ορθότητα του προγράμματος και ότι το υποστηρίζουν πλήρως.

Χθες,Δευτέρα το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στην εκταμίευση 22 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια σαν μέρος της εισφοράς της χώρας στο ελληνικό πακέτο διάσωσης.