Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων Καρδίτσας, ενώ εις βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, καθώς δεν αντιμετώπισαν όπως έπρεπε υπόθεση διάρρηξης που έγινε σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., άγνωστα άτομα αρχικά εξουδετέρωσαν τα συστήματα συναγερμού της τράπεζας. Στη συνέχεια έσπασαν το τζάμι παραθύρου που βρίσκεται στο πίσω μέρος του υποκαταστήματος και μπήκαν στο εσωτερικό. Ακολούθως,αφού διέρρηξαν με τροχό το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο χώρο των ταμείων και το πίσω μέρος του μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) αφαίρεσαν περίπου 350.000 ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν από πόρτα που βρίσκεται στο υπόγειο, αφού πρώτα έσπασαν την κλειδαριά.

Όταν οι διαρρήκτες απενεργοποίησαν τον συναγερμότου υποκαταστήματοςτης Αγροτικής Τράπεζας, στο Αστυνομικό ΤμήμαΣοφάδων ακούστηκε ένας χαρακτηριστικός ήχος με την ένδειξη πως υπήρχε βλάβη στις τηλεφωνικές γραμμές του κτιρίου της ΑΤΕ.

Ωστόσο, ο αρμόδιος αστυνομικός δεν έδωσε σημασία στον προείδοποιητικό ήχο κι έτσι αφ’ ενός δενμετέβηστη τράπεζα για να δει τι είχε συμβεί, αφ’ ετέρουδεν ενημέρωσετους δυο συναδέλφους του που περιπολούσαν την ώρα εκείνη στη περιοχή για το συμβάν, με αποτέλεσμα οι δράστες της ληστείας να διαφύγουν ανενόχλητοι.