Με απεργιακό «πόλεμο» και αναστολή της εργασιακής «ειρήνης» απαντούν πλέον οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στη «λαίλαπα» των μέτρων που θα εφαρμοστούν στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η χώρα παραλύειαύριο και μεθαύριο λόγω των απεργιών που ανακοίνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥκήρυξε από αύριο 48ωρη απεργία αντιδρώντας, στις περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν τόσο στην πανελλαδική απεργία σήμερα και στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί στην περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου.

«Οι πολιτικές που ακολουθούνται οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, ενώ διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, των τραπεζών και των επιχειρήσεων. Στο όνομα της κρίσης, για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας», τονίζει σε ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ.

Μεθαύριο Τετάρτη πραγματοποιεί 24ωρη απεργία και η ΓΣΕΕ και μαζί με την ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στις 11: 00 στο Πεδίον του Άρεως. Την ίδια ημέρα, σε 24ωρη πανελλαδική απεργία καλεί και το ΠΑΜΕ, ζητώντας από τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11: 00 στην Ομόνοια.

«Καλούνται να πληρώνουν οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι. Δεν ακούσαμε να καλούνται, να πληρώνουν αυτοί που τόσα χρόνια ενθυλάκωναν τον πλούτο του Ελληνικού λαού και λεηλατούσαν την οικονομία. Δεν ακούσαμε τίποτα για τους έχοντες και κατέχοντες. Αντιθέτως τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα παραδίδονται βορά στις ορέξεις τους», καταγγέλλει στην ανακοίνωση της, η ΓΣΕΕ.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει την Τετάρτη και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καθώς και οι δημοσιογράφοι. Λουκέτο μπαίνει και στα δικαστήρια όλης της χώρας.

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη λόγω της 24ωρης απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, αλλά δεκάδες πτήσεις ματαιώνονται και σήμερα Τρίτη λόγω της 48ωρης απεργίας της ΟΣΥΠΑ.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, θα λειτουργήσουν μόνο από τις 10.00 το πρωί ως τις16.00 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ θα εργαστούν μόνο στο ανωτέρω διάστημα προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή όσων επιθυμούν να παρευρεθούν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματίσει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ακινητοποιημένες θα είναι για 24 ώρες και οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ.

Τη συμμετοχή της στην απεργία της 5ης Μαΐου ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και απόαύριο απεργούν για 48 ώρες οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα όλης της χώρας μεθαύριο Τετάρτη καθώς όπως ανακοίνωσαν οι πρόεδροι της ΓΣΒΕΕ και της ΕΣΕΕ θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Επίσης οι εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς εκτιμούν ότι θα οδηγήσουν σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση με κλείσιμο επιχειρήσεων και αύξηση της ανεργίας.