«Όταν ανακτήσει την αξιοπιστία της»

Κομισιόν: «Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές μέσα στο 2011»

Στο δεύτερο μισό του 2011 ή το πολύ ως το τέλος του έτους θα είναι σε θέση να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές για την χρηματοδότησή της εκτιμά παράγοντας της Κομισιόν που αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα την έχουν βοηθήσει να επανακτήσει την αξιοπιστία της μέχρι τότε.

«Στο δεύτερο μισό του 2011 θα είναι σε θέση να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές για την χρηματοδότησή της» εκτιμά παράγοντας της Κομισιόν που αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα την έχουν βοηθήσει να επανακτήσει την αξιοπιστία της μέχρι τότε.

Προσθέτει ακόμη ότι το ποσό των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα δοθεί στην Ελλάδα από τις χώρες της ΕΕ και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες της.

«Δεν προϋποτίθεται ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές για όλη τη διάρκεια του προγράμματος, αν και δεν θα τη χρειαστεί τα πρώτα ενάμιση με δύο χρόνια», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Κομισιόν που διατήρησε την ανωνυμία του.

Αναφέρει ακόμη ότι μόλις οι αγορές, οι τράπεζες και οι οίκοι αξιολόγησης δουν αποφασιστικότητα από την ελληνική κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις, θα έχουν ευνοϊκότερη εικόνα για τη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk