Η Εβδομάδα των Παθών ξεκίνησε λίγο νωρίτερα για την οικογένεια Νατζαφί. Η κυρία Ζαχρά Νατζαφί, σε έναν θάλαμο του 6ου ορόφου του νοσοκομείου «Ερυθρός», κλαίει όλη την ώρα και μονολογεί: «Το παιδί μου, η ζωή μου…». Οι εικόνες του διαμελισμένου σώματος του 15χρονου Αμιντολά περνούν συνέχεια από μπροστά της. «Ηταν ψηλός, ήταν όμορφος» λέει και ξαναλέει. Ως χθες το μεσημέρι δεν γνώριζε ότι η 11χρονη κόρη της Φρεστάν κινδυνεύει να χάσει την όρασή της. Ηξερε όμως ότι νοσηλεύεται σε ένα από τα καλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία. «Η ύπαρξη της κόρης μου με κρατά ακόμη όρθια. Εφυγα από τη χώρα μου για να σώσω τα παιδιά μου από τον πόλεμο,και τώρα…» λέει, μη μπορώντας να εξηγήσει αυτό που έγινε το βράδυ της Κυριακής κοντά στο σπίτι όπου ζει με την οικογένειά της.
Τα λόγια της μητέρας μετέφεραν προς «Το Βήμα» οι συντοπίτες της κκ. Παστούν Ζαλμάι και Ζαχέρ Μομάντ, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της αφγανικής κοινότητας στην Ελλάδα αντίστοιχα, καθώς η προσέγγιση του θαλάμου της δεν ήταν δυνατή. Εξω από τον θάλαμο όπου νοσηλεύεται υπήρχαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Η άτυχη γυναίκα είχε έρθει στην Ελλάδα- μέσω της Τουρκίας- πριν από έξι μήνες μαζί με τον σύζυγό της Μουχαμάτ Ισά, την κόρη της Φρεστάν και τον γιο της Αμιντολά. Για να έλθουν, είχαν πληρώσει 9.000 ευρώ. «Πούλησαν τα υπάρχοντά τους στον Αφγανιστάν για να καταφέρουν να έρθουν» λέει ο κ. Ζαλμάι. Εδώ ζούσαν πουλώντας στις λαϊκές αγορές αντικείμενα που έβρισκαν στα σκουπίδια. Το ζευγάρι έχει άλλα έξι μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία ζουν στο Ιράν, στην Αυστραλία και στη Νορβηγία. Ονειρό τους ήταν να φύγουν μια μέρα όλοι μαζί για τη Νορβηγία. Η μοίρα όμως τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Οπως είπε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπ.Βούγιας χθες το μεσημέρι έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η μητέρα, «η γυναίκα προσπάθησε να σώσει τα παιδιά της από τον πόλεμο και έπεσε εδώ θύμα ενός ακήρυκτου πολέμου». Ο κ. Βούγιας έδωσε εγγυήσεις στη γυναίκα ότι η ταφή του παιδιού της θα γίνει με τον τρόπο που επιβάλλουν τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας της και ότι η οικογένειά της θα τεθεί υπό καθεστώς επικουρικής προστασίας, που θα διασφαλίσει ό,τι χρειάζεται σε θέματα στέγασης, σίτισης, νοσηλείας, παιδείας, καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μπορέσει η οικογένεια να ταξιδέψει αν επιθυμεί σε κάποια άλλη χώρα. Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναγνωριστούν η ίδια και η κόρη της ως θύματα τρομοκρατικής επίθεσης.
Τη 45χρονη γυναίκα παρακολουθούν ψυχίατροι και κοινωνικοί λειτουργοί του νοσοκομείου «Ερυθρός». «Δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά. Το σοκ όμωςπου έχει υποστεί είναι τεράστιο» δήλωσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου κ. Λ. Λωτίδης , προσθέτοντας ότι θα παραμείνει για νοσηλεία όσο χρειαστεί. Δυσοίωνο είναι το μέλλον για την 11χρονη κόρη της, η οποία νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η όραση από το αριστερό μάτι του κοριτσιού έχει ήδη χαθείστη θέση του θα τοποθετηθεί τεχνητό- και οι γιατροί έδιναν μάχη ως χθες το απόγευμα προκειμένου να σώσουν το δεξί μάτι. Δεν ήταν ωστόσο ιδιαίτερα αισιόδοξοι.
Οπως αναφέρεται στο ιατρικό δελτίο το οποίο εξεδόθη από τη διοίκηση του νοσοκομείου, «η πρόγνωση είναι δυσμενήςσε ό,τι αφορά την οφθαλμολογική αντιμετώπιση» . Εκτός από την κάκωση των δύο ματιών, το κορίτσι είχε πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και στα κάτω άκρα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά.