Στα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ εστιάζεται σήμερα το ενδιαφέρον των διεθνών αγορών.

Στην Γουόλ Στριτ ο δείκτης Dow Jones βρίσκεται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών, γεγονός που οφείλεται στις διαβεβαιώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής. Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008 βρίσκεται ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq και ο S&P 500.

Οι αναλυτές επικεντρώνουν σήμερα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, στις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας, στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τετάρτου τριμήνου, στα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφεια και στον Leading Indicator Φεβρουαρίου.

Στην Ευρώπη, η Eurostat θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και το εμπορικό ισοζύγιο Ιανουαρίου, ενώ οι βρετανικές στατιστικές αρχές θα δημοσιοποιήσουν τα δεδομένα για τις δημόσιες χρηματοδοτήσεις Φεβρουαρίου και τον καθαρό δανεισμό του δημοσίου τομέα.

Με πτώση 0,95% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 102,95 μονάδες φτάνοντας τις 10.774,03. Οι πιέσεις οφείλονται στις ανησυχίες ότι το ράλι που οδήγησε τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών υπερέβη τις προσδοκίες για την ανάπτυξη των κερδών. Σημειώνεται πως από τις 8 Φεβρουαρίου και τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των δύο μηνών ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 9,5%,

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία ,παρά την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει την ημερήσια παραγωγή στα 24,84 εκατομμύρια βαρέλια. Στις πρωινές συναλλαγές ,η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου υποχωρούσε κατά 27 σεντς στα 82,66 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Μαίου υποχωρούσε κατά 37 σεντς στα 81,59 δολάρια.