Εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου, κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν διορθωτικές παρεμβάσεις σε κάποια σημεία που προκαλούν τριβές και κρίνονται προβληματικά. Η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου θεωρείται κομβικό σημείο για την περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης και τη δυνατότητά της να τηρήσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δείχνοντας παράλληλα ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη το ζήτημα του σεβασμού των θεμάτων κοινωνικής δικαιοσύνης.
Εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, δύο από τα θέματα στα οποία κυβερνητικά στελέχη εφιστούν την προσοχή και τα οποία πιθανολογείται ότι θα επανεξεταστούν είναι: * Οι κατηγορίες επαγγελμάτων που θα εξαιρεθούν ή δεν θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση να τοποθετήσουν άμεσα ταμειακές μηχανές ή να εκδίδουν αποδείξεις και * Κάποια από τα τεκμήρια διαβίωσης που έχει εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία θεωρούνται προβληματικά για μεγάλο τμήμα της μεσαίας οικονομικής τάξης.
Στην πρώτη περίπτωση, κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν να περιοριστούν οι εξαιρούμενες κατηγορίες, καθώς αναγνωρίζεται ότι οι αναβολές στις περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, όπως οι γιατροί ή οι δικηγόροι, δημιουργούν βασίμως την αίσθηση αδικαιολόγητων ευνοιών.
Στη δεύτερη περίπτωση αναζητείται η μέθοδος ώστε να επιβληθούν όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικά και αντιπροσωπευτικά τεκμήρια, καθώς και η δυνατότητα αποτελεσματικής αντιστάθμισης της ενδεχόμενης εξαίρεσης από την έκδοση αποδείξεων, με την επιβολή των ενδεδειγμένων τεκμηρίων.
Οι τελικές αλλαγές και η μορφή με την οποία εν τέλει θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο αντιμετωπίζονται από την Ηρώδου Αττικού 19 ως μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας και την αποτροπή κοινωνικών αντιδράσεων και εντάσεων για το διάστημα των προσεχών μηνών.