Οι εικονιζόμενοι γάλλοι τυροπαραγωγοί επιδεικνύουν με έκδηλη υπερηφάνεια τα προϊόντα τους κατά τη διάρκεια παλαιότερης έκθεσης στο Παρίσι, ωστόσο οι «ανέφελες ημέρες» μοιάζει να ανήκουν στο παρελθόν για τους συναδέλφους τους. Οι Γάλλοι συνεχίζουν να είναι δεύτεροι στην κατανάλωση τυροκομικών στην Ευρώπη (τα πρωτεία κατέχουν οι Ελληνες), αλλά το περίφημο ροκφόρ κινδυνεύει να εκθρονιστεί από τυριά ελληνικής και ιταλικής προέλευσης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τελωνειακών αρχών της Γαλλίας, η φέτα και η μοτσαρέλα αύξησαν κατά 10% το μερίδιό τους στη γαλλική αγορά. Οι πωλήσεις της γραβιέρας και του ροκφόρ αυξήθηκαν μόλις κατά 2,3%, ενώ του καμαμπέρ σημείωσαν πτώση 2,6% την περασμένη χρονιά. Σίγουρα οι Γάλλοι δεν άλλαξαν μέσα σε ένα χρόνο διατροφικές συνήθειες. Ισως όμως συνήθισαν τη γεύση της φέτας και άρχισαν να εκτιμούν την «προσιτή» τιμή της.(ΑΡ ΡΗΟΤΟ/ ΜΙCΗΕL LΙΡCΗΙΤΖ)