Ένας Γερμανός στους τέσσερις δηλώνει έτοιμος να δεχθεί να του εμφυτευτεί υποδορίως ένας «ηλεκτρονικός κοριός» αν έχει κάποιο όφελος από αυτόν, δείχνει δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στη Γερμανία.

Το 23% των Γερμανών δηλώνει έτοιμο να του εμφυτευτεί ένας τέτοιος μικροεπεξεργαστής αν αυτό έχει «κάποια πλεονεκτήματα», σύμφωνα με τη
δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα χιλίων ανθρώπων και δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τα εγκαίνια σήμερα στο Ανόβερο, στη βορειοδυτική Γερμανία, της Cebit. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Η έρευνα αυτή αποσκοπεί να δείξει ότι τα σύνορα μεταξύ του πραγματικού κόσμου και της εικονικής πραγματικότητας «εξαφανίζονται» σιγά-σιγά, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Bitkom, η γερμανική ομοσπονδία τεχνολογιών της πληροφόρησης και της επικοινωνίας (TIC), η οποία πραγματοποίησε την έρευνα.

«Το αποτέλεσμά της αποτελεί βέβαια ένα ακραίο παράδειγμα για το σημείο στο οποίο μπορεί να φτάσει για ορισμένους ανθρώπους η «σύνδεσή» τους με την τεχνολογία», σημείωσε ο πρόεδρος της Bitkom Αουγκουστ-Βίλχελμ Σιρ.

Πιο συγκεκριμένα περίπου το 16% των Γερμανών θα δεχόταν να του εμφυτευτεί υποδορίως ένας «ηλεκτρονικός κοριός», ο οποίος θα επιτρέπει τον πιο άμεσο εντοπισμό του από σωστικά συνεργεία σε περίπτωση πυρκαγιάς ή ατυχήματος.

Το 4% θα το ενέκρινε για να έχει το πλεονέκτημα να επιταχύνεται ο έλεγχος για την είσοδό του σε διάφορες τοποθεσίες, το 5% για να «κάνει πιο εύκολα τα ψώνια του» και το 12% αν αυτό θα μπορούσε να εγγυηθεί μια «καλύτερη ασφάλεια», αποκαλύπτει η έρευνα.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι το 72% των Γερμανών παραμένει αντίθετο στην ιδέα αυτή και δεν θα δεχόταν «σε καμία περίπτωση» να του εμφυτευτεί ένας «ηλεκτρονικός κοριός», σύμφωνα με την έρευνα.

Την Cebit θα εγκαινιάσουν επισήμως απόψε η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο. Η Ισπανία είναι η επίσημη προσκεκλημένη της έκθεσης για φέτος. Η Cebit φιλοξενεί φέτος περισσότερους από 4.000 εκθέτες από 68 χώρες.