Η εξέλιξη του έλληνα επενδυτή, ο οποίος πλέον αναζητεί νέες λύσεις για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές του, ώθησε τη Saxo Βank στο άνοιγμα γραφείου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον διευθυντή του κ. Εμμ. Λεμονάκη (στη φωτογραφία).
– Γιατί επιλέξατε την Ελλάδα για να ανοίξετε γραφείο;
«Η απόφασή μας να ανοίξουμε γραφείο στην Αθήνα ανταποκρίνεται στον αυξανόμενο αριθμό επενδυτών σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν και αναζητούν τις υπηρεσίες που προσφέρει η Saxo Βank. Συγκεκριμένα ο έλληνας επενδυτής εξελίσσεται ολοένα περισσότερο και αναζητεί νέες λύσεις οι οποίες θα του παρέχουν μεγαλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιό του καθώς και δυνατότητα ελέγχου του χαρτοφυλακίου. Τις λύσεις αυτές μπορεί να προσφέρει η Saxo Βank μέσω των οnline χρηματιστηριακών πλατφορμών της. Το γραφείο μας στην Αθήνα θα συμπληρώσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες μας, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα προσωπικής επαφής με τους επενδυτές, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε και να καλύψουμε σε μεγαλύτερο βαθμό τις ιδιαίτερες ανάγκες του έλληνα επενδύτη. Το ευρώ κατέστησε την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακόμα πιο εύκολη για τους επενδυτές, οι οποίοι επιλέγουν να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους χρησιμοποιώντας διαφορετικά προϊόντα, όπως μετοχές ξένων χρηματιστηρίων, συμβόλαια επί της διαφοράς (π.χ., CFD του δείκτη DΑΧ), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καθώς και συνάλλαγμα».
– Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την ελληνική αγορά;
«Οι στόχοι μας για την ελληνική αγορά είναι μακροχρόνιοι και για αυτόν τον λόγο άλλωστε αποφασίσαμε να ανοίξουμε γραφείο στην Αθήνα. Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε ισχυρούς δεσμούς και σχέσεις συνεργασίας τόσο με ιδιώτες πελάτες όσο και με επιχειρήσεις. Προτεραιότητά μας είναι να σταθούμε δίπλα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πολλών διαφορετικών χρηματιστηριακών προϊόντων, πέραν των μετοχών, ή και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη χρήση της πλατφόρμας μας- απλή αγοραπωλησία, τοποθέτηση υποστηρικτικών εντολών (stop limit, take profit), χρήση διαγραμμάτων κτλ.».
– Σε ποιους τομείς δραστηριότητας θα εστιάσετε;
«Θα επικεντρωθούμε τόσο σε ιδιώτες πελάτες όσο και στους εταιρικούς συνεργάτες μας. Η κάθε κατηγορία έχει διαφορετικές ανάγκες, τις οποίες εμείς θα είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό, δεδομένου ότι τώρα είμαστε κυριολεκτικά “πιο κοντά”. Εχοντας αντιληφθεί ότι υπάρχει ζήτηση για επιπλέον γνώση γύρω από τα χρηματιστηριακά και επενδυτικά προϊόντα, θα αναπτύξουμε πολλές σχετικές δραστηριότητες. Αυτό θα επιτευχθεί κυρίως με την παράδοση σεμιναρίων, για την πραγματοποίηση των οποίων συνεργαζόμαστε με εξαιρετικούς και έμπειρους εξωτερικούς συνεργάτες. Επιπλέον είμαστε ανοιχτοί σε νέες δραστηριότητες που ενδέχεται να προκύψουν μέσα από την πιο στενή επαφή με τους πελάτες μας και την καλύτερη κατανόηση των αναγκών τους».
