Με το χρυσό βραβείο επιχειρηματικής αριστείας για τη συνολική δραστηριότητα και παρουσία της στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία τιμήθηκε χθες το βράδυ από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής η Ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρία Enterprises Shipping and Trading S.A. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της εταιρίας εφοπλιστής κ. Βίκτωρας Ρέστης στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος για τη συνολική προσφορά της Enterprises Shipping and Trading S.A. στη προώθηση των αρχών της επιχειρηματικής ηθικής, της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και της εταιρικής διακυβέρνησης.

Βραβεία, αργυρά και χάλκινα, έλαβαν άλλες 16 Ελληνικές εταιρίες που και αυτές μετέχουν στο δίκτυο του Ινστιτούτου με απώτερο στόχο την προώθηση της ιδέας της επιχειρηματικής ηθικής. Μεταξύ των εταιριών αυτών συμπεριλαμβάνονται η Tsakos Group, η Allseas Marine, η Athenian Carriers, η Intralot, τα ΕΛΤΑ κ.α.

Ο κ. Ρέστης παραλαμβάνοντας τη κορυφαία διάκριση του Ινστιτούτου υπογράμμισε ότι η επιβράβευση αυτή δεν ανήκει μόνο στον ίδιο, «αλλά σε όλα τα στελέχη και το προσωπικό του Ομίλου που καθημερινά, σταθερά και με αφοσίωση υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες της επιχειρηματικής ηθικής». «Υπάρχει», υπογράμμισε ο κ. Ρέστης, «μια αντίφαση στην εικόνα της Ελληνικής ναυτιλίας σε ότι αφορά στην επιχειρηματική ηθική, η οποία (εικόνα) υποθηκεύει τη θέση που της αξίζει. Για το λόγο αυτό η διάκριση αυτή είναι ακόμη πιο σημαντική, διότι μπορεί να γίνει το εφαλτήριο ώστε να αντιστραφεί η «άδικη» εικόνα της ναυτιλίας στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η διάκριση αυτή μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα, να βρει μιμητές όλους εμάς τους εφοπλιστές που οφείλουμε να εξυψώσουμε την Ελληνική ναυτιλία στο παγκόσμιο οικονομικό στίβο», συμπλήρωσε.