ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Τρεις άνδρες που ενέχονταν σε βομβιστική επίθεση σε τζαμί του Ιράν την περασμένη Πέμπτη εκτελέστηκαν δημοσίως, όπως μετέδωσε χθες το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Ιrna. Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε την ώρα της προσευχής σε τέμενος της πόλης Ζαχεντάν του Νοτιοανατολικού Ιράν και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 19 άνθρωποι. Σύμφωνα με το Ιrna, οι απαγχονισμοί έγιναν το Σάββατο το πρωί κοντά στο τέμενος. Η επίθεση συνέβη σε μια χρονική συγκυρία πολιτικών εντάσεων λόγω των επικείμενων εκλογών στο Ιράν.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ. «Οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν μια πυρηνική Βόρεια Κορέα» δήλωσε χθες ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς. Μιλώντας σε διάσκεψη ασιατικών χωρών που διοργανώθηκε στη Σιγκαπούρη ο αμερικανός υπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του «δεν πρόκειται να παρακολουθεί νωχελικά τη Βόρεια Κορέα να ενισχύει τη δυνατότητά της να σπείρει την καταστροφή στην περιοχή της Ασίας ή ακόμη και στις ΗΠΑ». O Γκέιτς προειδοποίησε, τέλος, ότι αν η Πιονγκγιάνγκ συνεχίσει την πολιτική των εξοπλισμών, «η ασφάλεια στην περιοχή δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη». ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Στις φυλακές οδηγήθηκε ο διάσημος μουσικός παραγωγός Φιλ Σπέκτορ. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου του Λος Αντζελες, το οποίο έπειτα από πεντάμηνη ακροαματική διαδικασία έκρινε ένοχο τον Σπέκτορ για τον φόνο της ηθοποιού Λάνα Κλάρκσον το 2003, είπε ότι ο καταδικασθείς θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 19 χρόνια προτού αποκτήσει το δικαίωμα να υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης- όταν θα είναι ήδη… 88 ετών. Οι συνήγοροι του Σπέκτορ, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ανακοίνωσαν ότι θα εφεσιβάλουν την πρωτόδικη καταδίκη του πελάτη τους.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. «Υπάρχουν αρκετές δημιουργικές λύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέιμς Στάινμπεργκ σε συνέντευξή του στη «Φωνή της Αμερικής». Ο κ. Στάινμπεργκ σημείωσε ότι, με βάση τις εντυπώσεις που σχημάτισε από τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε στην Αθήνα και στα Σκόπια, ελπίζει πως οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ θα υπερβούν τη διαφορά για το ζήτημα της ονομασίας. Ο κ. Στάινμπεργκ ανέφερε επίσης ότι δεν γνωρίζει αν οι ΗΠΑ θα τοποθετήσουν ειδικό απεσταλμένο για τα Βαλκάνια, πρόσθεσε όμως ότι τόσο η περιοδεία του αντιπροέδρου Μπάιντεν όσο και η δική του επίσκεψη στην περιοχή καταδεικνύουν τη σημασία που προσδίδει η χώρα του στα Βαλκάνια. ΛΟΝΔΙΝΟ. Είκοσι επτά χρόνια μετά τον απότομο χωρισμό της από τον γιο της μια Βρετανίδα τον ξαναβρήκε χάρη στο Facebook. Η Αβρίλ Γκρούμπε είχε δει για τελευταία φορά τον τρίχρονο τότε γιο της το 1982, όταν ο πατέρας του τον πήρε μαζί του στην Ουγγαρία αγνοώντας τη σχετική απαγόρευση του δικαστηρίου. Παρά τις προσπάθειές της, η κυρία Γκρούμπε δεν είχε καταφέρει να συναντήσει τον 30χρονο σήμερα γιο της Γκάβιν Πάρος, ώσπου η αδελφή της είδε το όνομά του στη διάσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και επικοινώνησε μαζί του, επιφυλάσσοντας στην κυρία Γκρούμπε τη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής της.