Σε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό επτά ατόμων- έξι ανδρών και μιας γυναίκας, ηλικίας 30-35 ετών- τα οποία κατά την εκτίμηση των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συγκροτούν τον επιχειρησιακό βραχίονα των δορυφορικών οργανώσεων του «Επαναστατικού Αγώνα», έχουν επιδοθεί τους τελευταίους μήνες οι αστυνομικές αρχές.

Με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, η Ελληνική Αστυνομία, από κοινού με ημεδαπές και αλλοδαπές υπηρεσίες, έχει συστήσει ειδικά ερευνητικά κλιμάκια τα οποία πραγματοποιούν συγκεκαλυμμένες έρευνες στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας για την ανεύρεση των εν λόγω υπόπτων, οι οποίοι θεωρείται ότι έχουν αναλάβει την επιμελητεία των ανεξάρτητων ομάδων που δρουν κατ΄ εντολήν του «Επαναστατικού Αγώνα». Αλλά ενώ οι διωκτικές αρχές είναι σε θέση να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τις… ζωές των επτά υπόπτων, τους διαφεύγει ένα, πλην όμως εξαιρετικά κρίσιμο, στοιχείο: τα τελευταία τρία χρόνια έχουν χάσει τα ίχνη τους και συνεπώς δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πού βρίσκονται! Αν οι αιφνιδιαστικές βομβιστικές, εμπρηστικές και ληστρικές εμφανίσεις τους στο κέντρο της πρωτεύουσας δεν ήταν τόσο πυκνές και εντυπωσιακές, θα πίστευε κανείς ότι έχει ανοίξει η γη και τους έχει καταπιεί. Σε μια αγωνιώδη έκκληση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. οι επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ασφαλείας Αττικής, υπό τις οδηγίες του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής (ΓΑΔΑ), αντιστρατήγου κ. Ι. Ραχωβίτσα, έχουν προχωρήσει στον ριζικό επανασχεδιασμό των σχετικών ερευνών προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα οι διαβεβαιώσεις που έδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης για «άμεσα και απτά αποτελέσματα» στον τομέα της τρομοκρατίας.

Δίνοντας έμφαση στη στενότερη συνεργασία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των υπηρεσιών ασφαλείας, κατά τα πρότυπα του ελληνοβρετανικού αντιτρομοκρατικού μπλοκ που έδρασε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και το οποίο θεωρείται ότι συνέτεινε καθοριστικά στις έρευνες για την εξάρθρωση της 17Ν, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν θέσει πρωταρχικό τους στόχο να αποκόψουν τον «Επαναστατικό Αγώνα» από τις δορυφορικές οργανώσεις οι οποίες έχουν αναλάβει την απρόσκοπτη οικονομική του ενίσχυση.

«Η φιλοσοφία του σχεδίου μας συνίστατο στην απομάκρυνση αυτών των υποστηρικτικών ομάδων από το πυκνοκατοικημένο κέντρο της πρωτεύουσας στα αραιοκατοικημένα προάστια της Αττικής» σημείωσε αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. «Θέλαμε να τους βγάλουμε από τα κρησφύγετά τους, τα οποία πιστεύουμε ότι βρίσκονται εντός του δακτυλίου, και το πετύχαμε. Μέσα σε λίγους μήνες πετύχαμε και τους δύο στόχους μας. Περιορίσαμε τις ληστείες των αναρχοληστών και αίφνης είδαμε τον “Επαναστατικό Αγώνα” να μεταφέρει το θέατρο των επιχειρήσεών του εκτός πεδιάς».

Εκείνο το οποίο δεν ομολογούν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι η αύξηση που παρατηρείται εσχάτως στις ληστείες τραπεζών στα Μεσόγεια και σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, με λεία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.