Ως φυσικά πρόσωπα έρχονται από πολλές γωνιές της Ελλάδας, ζουν και εργάζονται στην Αθήνα και ο καθένας διαγράφει την πορεία του στη ζωή. Μπορεί και να μην είχαν συναντηθεί ποτέ στην πρωτεύουσα, αν δεν μοιράζονταν ένα ζωηρό ενδιαφέρον για το θέατρο και ιδιαίτερα για το ρωσικό. Ως ηθοποιοί λοιπόν συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα Τeatr Μir, την οποία στηρίζει ο πολιτιστικός οργανισμός Κultura+.

Είναι νέοι άνθρωποι με φλόγα να παρουσιάζουν στο σανίδι- και μάλιστα στη ρωσική γλώσσα- θέατρο, παραμύθια, διηγήματα, ποιήματα, όλα τους έργα μεγάλων ρώσων δημιουργών. Η «έκθεσή» τους ξεκίνησε το 2007, με την πρώτη παράστασή τους, το έργο «Στο εξοχικό» του Τσέχοφ. Πέρυσι σειρά είχε το «Συμφορά απ΄ την καλή καρδιά» του Σολογκούμπ και εφέτος συνεχίζουν με Πούσκιν. Οι ίδιοι δεν θέλουν να χαρακτηρίζουν την υποκριτική τέχνη τους επαγγελματική, αλλά καρπό της αγάπης τους για το ρωσικό θέατρο.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα στο θέατρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρουμελιωτών (Σίνα 33) η Τeatr Μir, υπό την καλλιτεχνική και σκηνοθετική καθοδήγηση της Σόνιας Αβερτσένκο, ανεβάζει απόσπασμα από το έργο του Πούσκιν «Ο τσάρος Σαλτάν, η όμορφη τσαρέβνα και ο Μαγεμένος Κύκνος».