«Αν κάποιος με ρωτούσε αν είχα σχέση, ας πούμε πονηρή ή κάτι περισσότερο από πονηρή, με ένα ανήλικο κορίτσι, η απάντηση θα ήταν όχι. Το ορκίζομαι στη ζωή των παιδιών μου» είπε χθες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Λίγο αργότερα και τα πέντε τέκνα του ιταλού πρωθυπουργού βγήκαν στο προσκήνιο για να στηρίξουν με δηλώσεις τον μπαμπά τους, που βάλλεται πανταχόθεν για την απίθανη σχέση με τη 18χρονη Νοέμι Λετίτσια.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο 72χρονος Καβαλιέρε διέψευσε κατηγορηματικά ότι είναι ερωτικής φύσεως η μυστηριώδης σχέση του με την επίδοξη στάρλετ. «Εχω ορκιστεί γι΄ αυτό στη ζωή των παιδιών μου. Και έχω πει ότι αν έλεγα ψέματα θα είχα παραιτηθεί την επόμενη στιγμή» δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα μετά την επίμαχη επίσκεψή του στο πάρτι της 18χρονης στη Νάπολι.

Λίγες ημέρες αργότερα η δεύτερη σύζυγός του Βερόνικα Λάριο κατέθεσε διά του Τύπου αίτηση διαζυγίου, κατηγορώντας τον Μπερλουσκόνι ότι «συναναστρέφεται ανήλικες».

Από τις 14 Μαΐου η Ιταλία δεν ασχολείται με τίποτε άλλο. Οι φήμες οργιάζουν με καθημερινές αποκαλύψεις από τον Τύπο και καταγγελίες από την αντιπολίτευση.

«Θέλω να ρωτήσω τους Ιταλούς: Θα αποφασίζατε να αναθέσετε την ανατροφή των παιδιών σας στον Μπερλουσκόνι;» ρώτησε ο Ντάριο Φραντσεσκίνι, Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Χθες εισέπραξε την απάντηση των παιδιών του πρωθυπουργού. «Πώς επιτρέπει στον εαυτό του ο Φραντσεσκίνι να λέει τέτοια πράγματα;Ισως κάνω λάθος να τον παίρνω στα σοβαρά, αλλά και σε προεκλογική περίοδουπάρχει κάποιο όριο» είπε ο μεγαλύτερος γιος Πιερσίλβιο Μπερλουσκόνι, αντιπρόεδρος του τηλεοπτικού ομίλου Μediaset.

«Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών θα έπρεπε να ντρέπεται. Με τα λόγια του προσβάλλει και εμένα ως κόρη. Μια κόρη βαθύτατα υπερήφανη για τον πατέρα της και για τις αξίεςπου της μετέδωσε. Θα ήταν τυχερά τα παιδιά του Φραντσεσκίνιαν είχαν έναν πατέρα σαν το δικό μου» δήλωσε η Μαρίνα Μπερλουσκόνι .

«Δεν μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους ερωτήματα στους Ιταλούς, σαν να πρόκειται για γκάλοπ. Οι μόνοι που μπορούν να απαντήσουν στο αν ένας πατέρας είναι σε θέση να αναθρέψει σωστά τα παιδιά του, είναι τα ίδια τα παιδιά του» είπε ο Λουίτζι, ο γιος του πρωθυπουργού από τη Βερόνικα Λάριο.

«Μεγαλώσαμε σε οικογενειακό περιβάλλον ισορροπημένο, γεμάτο αξίες» πρόσθεσε, μιλώντας εξ ονόματος και των δύο αδελφών του, της Μπάρμπαρα και της Ελεονώρας .

Δ ηλώσεις έκανε χθες και ο εκπρόσωπος του κόμματος του Καβαλιέρε. «Η Αριστερά άγγιξε πάτο. Το μόνο που ξέρει είναι να ρίχνει λάσπη με στόχο τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι» είπε ο Ντανιέλε Καπετσόνε.

Εν μέσω των σκανδάλων για την προσωπική ζωή του, ο Μπερλουσκόνι έχει μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για το πρόσωπό του. Είναι ο μοναδικός ηγέτης μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας που έχει τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα του Λαός της Ελευθερίας αναμένεται να λάβει το 38%-40% των ψήφων, με το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα να συγκεντρώνει μόλις 26%-29%. Ο πρωθυπουργός αρχίζει την επόμενη εβδομάδα τηλεοπτική εκστρατεία με μπαράζ εμφανίσεων εν όψει των ευρωεκλογών αλλά και της συνόδου του G8 που θα φιλοξενήσει η Ιταλία στις αρχές του Ιουλίου. «Το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι τη Νοέμι στα πρωτοσέλιδα όταν θα υποδέχεται τον Μπαράκ Ομπάμα και τους άλλους ηγέτες του G8» έλεγε χθες ένας βουλευτής του κόμματός του.