Ενα άγχος! Αυτό το συναίσθημα κυριαρχούσε χθες στους διαδρόμους και στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ καθώς οι εκπρόσωποι του Τύπου και τα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης κοιτούσαν διαρκώς τα ρολόγια τους, ως την τελική είσοδο των πολιτικών αρχηγών στα στούντιο του οργανισμού. Η είσοδος είχε καταληφθεί από νευρικούς δημοσιογράφους, εκνευρισμένους κάμεραμαν και έντονους προβολείς, κάτω από τα φώτα των οποίων εξοργισμένοι «λινκάδες» βρίζονταν με το «κοντρόλ» για το πότε θα βγουν στον αέρα.

Από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στο χθεσινό ντιμπέιτ, γύρω στις 19.00, είχαν ήδη αφιχθεί η κυρία Ολγα Τρέμη, ο κ. Α. Στρόιτερ και ο κ. Α. Κωνσταντάτος, ενώ στη συνέχεια κατέφθασε (απαστράπτουσα) η κυρία Σία Κοσιώνη και ο κ. Αιμ. Λιάτσος. Τελευταίος προσήλθε ο κ. Ν. Ευαγγελάτος, ο οποίος με το κοστούμι και τον χαρτοφύλακα θύμιζε περισσότερο αρχηγό κόμματος και λιγότερο παρουσιαστή κεντρικού δελτίου.

Νωρίτερα είχε καταφθάσει η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από το επιτελείο της. Στη συνέχεια, μέσα από ένα μαύρο Αudi ξεπρόβαλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον υπεύθυνο Τύπου του ΣΥΝ κ. Α. Καρίτζη . Επειτα, με στυλ που παραπέμπει ευθέως στον Μπαράκ Ομπάμα, αφίχθη πεζός με τα μανίκια ανασηκωμένα ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος πολιορκήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου, ενώ οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας προσπαθούσαν να ισορροπήσουν μεταξύ της χαλαρότητάς του και της δημοσιογραφικής, ασφυκτικής πίεσης. Εν συνεχεία, μέσα από ένα τυρκουάζ Ρeugeot βγήκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, τον οποίον προϋπάντησε ο βουλευτής του κ. Γ. Αϊβαλιώτης. Τελευταίος, χαμογελαστός, αλλά λιγομίλητος, κατέφθασε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, περικυκλωμένος από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας. Στο μεταξύ αγωνία διακατείχε τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΤ. Το καρτελάκι που έγραφε «πρόεδρος» στο πέτο του κ. Χρ. Παναγόπουλου είχε αναποδογυρίσει καθώς προσπαθούσε να συντονίζει τους… συντονίζοντες της ΕΡΤ. Στους διαδρόμους του Μεγάρου επικρατούσε αναβρασμός ώσπου να καθοδηγηθούν στο στούντιο οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Καρατζαφέρης εισήλθε μέσω του εστιατορίου και πίσω του εμφανίστηκαν ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Γ. Γεωργίου και η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου κυρία Νίκη Τζαβέλλα, ενδεδυμένη με γκρι σύνολο.

Σ τη συνέχεια οι αρχηγοί εισέρχονταν σταδιακά στο στούντιο ενώ το κλίμα στο πλατό επανερχόταν στο φυσιολογικό του επίπεδο σε σημείο ώστε οι κ. Γ. Ανδριανός και Ν. Αθανασάκης εθεάθησαν να ανεβαίνουν στο ίδιο ασανσέρ! Αργότερα, με τους out sourcing σεκιουριτάδες να αποκλείουν την είσοδο σε όσους δεν έφεραν τις κατάλληλες κάρτες (ανάμεσα στους οποίους και υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΤ!), τα μπιφτέκια και τα κοτόπουλα σούβλας του εστιατορίου πήραν… τον δρόμο σε αλουμινόχαρτα για το κοντρόλ, κοντά στο οποίο βρίσκονταν οι κκ. Ευ. Αντώναρος, Γ. Παπακωνστανίνου και Π. Γερουλάνος. Με την έναρξη του ντιμπέιτ, και παρά την καπναπαγόρευση, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι πήραν φραπέ, άναψαν τσιγάρο και χαλάρωσαν.