Μία ημέρα μετά τη μεταγραφή του Βασίλη Κουτσιανικούλη ήρθε η σειρά δύο αναμενόμενων ανακοινώσεων από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η μία αφορούσε την απόκτηση του (ελεύθερου από τον Πανσερραϊκό) γκανέζου ποδοσφαιριστή Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι. Η δεύτερη την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Βασίλη Γκαγκάτση . Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση, «ο 23χρονος Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα 4 χρόνια στον ΠΑΟΚ», ενώ η δεύτερη ανέφερε ότι «χρέη εκτελεστικού διευθυντή ανέλαβε και επίσημα από την Τετάρτη ο Βασίλης Γκαγκάτσης». Ειδήσεις δεν έβγαλε ούτε το γεύμα που παρέθεσε το μεσημέρι η διοίκηση της ΠΑΕ προς τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Τα ερωτήματα πληθαίνουν σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις δύο ποδοσφαιριστών, του Ουρουγουανού Πάμπλο Γκαρσία και του Πορτογάλου Σέρτζιο Κονσεϊσάο . Και οι δύο πάντως ήταν παρόντες στο γεύμα.

Στα μεταγραφικά αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις για την απόκτηση του Ντάριο Κρέσιτς, του Σάκη Παπάζογλου και του Γιώργου Φωτάκη. Τις τελευταίες ημέρες αναπτύσσεται μια φημολογία κυρίως από τον Πανθρακικό περί ενδιαφέροντος του ΠΑΟΚ για τον Ισπανό Σίτο Ριέρα , τα δικαιώματα του οποίου διατηρεί η Εσπανιόλ, αλλά από τον ΠΑΟΚ διαψεύδεται. Ενδιαφέρον πάντως υπάρχει για τον Πέτρο Κανακούδη το συμβόλαιο του οποίου με τον Αστέρα Τρίπολης λήγει. Συμφωνία υπάρχει και με την Πόρτο για την απόκτηση του Ζοάο Πάουλο Αντράντε, ενώ αναμένεται η απάντηση των Πορτογάλων στο αίτημα του ΠΑΟΚ για ελεύθερη μεταγραφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Το ενδιαφέρον για τον διεθνή Αυστριακό Ρόναλντ Γκερκάλιου έχει ατονήσει λόγω των υψηλών του απαιτήσεων, ενώ σύμφωνα με την αθλητική ιστοσελίδα της Πολωνίας sport. pl όχι μόνο ο ΠΑΟΚ, αλλά και η ΑΕΚ έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον 20χρονο διεθνή πολωνό αριστερό χαφ Καμίλ Γκροζίντσκι της Τζαγκελόνια. Πάντως από τον ΠΑΟΚ δεν επιβεβαιώνεται. Στάση αναμονής τηρείται και για τον Βιτόλο καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί η συμφωνία με τη Ρασίγκ Σαντατέρ παρά μόνο με τον εκπρόσωπο του ισπανού παίκτη του Αρη.