Η παρουσία των δύο πιο δημοφιλών ομάδων του πλανήτη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει διαφημιστικό… οργασμό: όχι μόνο από τις εταιρείες-χορηγούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μπαρτσελόνα, αλλά και από αυτές που έχουν αποκλειστικά συμβόλαια με τους ποδοσφαιριστές των δύο φιναλίστ. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Ρώμης μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει την «τιτανομαχία» ανάμεσα στην εταιρεία αθλητικών ειδών Αdidas που συνεργάζεται με την UΕFΑ και τη Νike η οποία «ντύνει» και τις δύο φιναλίστ και έχει φροντίσει να το διαφημίσει αναλόγως με γιγαντοαφίσες στους διαδρόμους του αεροδρομίου και σε κάθε γωνιά της «αιώνιας πόλης».

Την ίδια στιγμή ο σουπερστάρ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι πρωταγωνιστεί στη διαφήμιση της Αdidas παρουσιάζοντας τα μπλε παπούτσια «F50i» που θα φοράει στον αποψινό τελικό, ενώ για τον συμπαίκτη του στους πρωταθλητές Ισπανίας Αντρές Ινιέστα η Νike έχει ετοιμάσει τα κιτρινόμαυρα «Τotal 90 Laser». Από την άλλη πλευρά η ίδια εταιρεία έχει ετοιμάσει και τα καινούργια παπούτσια του Κριστιάνο Ρονάλντο για τον αποψινό τελικό, τα οποία εκτός από την υπογραφή του πορτογάλου σουπερστάρ φέρουν το λογότυπο «Μercurial Vapor SuperFly». Ο κεντρικός αμυντικός της Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να ανοίξει εστιατόριο στο Μάντσεστερ με την ονομασία «Βella Roma», φαίνεται ότι θα έχει απόψε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τη μελλοντική επιχειρηματική κίνησή του, καθώς παραδέχθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου «έχω ξεπεράσει τα προβλήματά μου και θα είμαι απόλυτα έτοιμος στον τελικό», υποσχόμενος ότι με παρτενέρ τον Σέρβο Νεμάνια Βίντιτς θα προσπαθήσει να κρατήσει άσφαιρη για τρίτη φορά (έπειτα από τους δύο περυσινούς ημιτελικούς) την επιθετική τριάδα της Μπαρτσελόνα. Από την πλευρά του ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ σερ Αλεξ Φέργκιουσον σημείωσε «έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε και να βάλουμε το όνομά μας δίπλα στις θρυλικές ομάδες της Ευρώπης, καθώς αυτή η ομάδα δεν είναι τελειωμένη, αλλά γεμάτη μέλλον. Μάλιστα τα ερχόμενα χρόνια θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο, και αυτό θα το αποδείξουμε ξεκινώντας από αυτόν τον τελικό».

Πιο συγκρατημένος ήταν ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος παραδέχθηκε «αντιμετωπίζουμε την καλύτερη ομάδα του κόσμου και αυτό δεν είναι εύκολο», σημειώνοντας ότι «η Γιουνάιτεντ έχει την ικανότητα να παίζει άμυνα και να ξεκουράζεται, ενώ για εμάς δεν είναι το ίδιο εύκολο». Παράλληλα προσπάθησε να ρίξει τους τόνους και πιθανώς να μεταφέρει το άγχος στην πρωταθλήτρια Ευρώπης: «Προσωπικά δεν συμμερίζομαι την ευφορία που υπάρχει στον κόσμο, ωστόσο ήρθαμε στη Ρώμη για να κατακτήσουμε το τρόπαιο». Οι αρχηγοί της Μπάρτσα Κάρλες Πουγιόλ και Βίκτορ Βαλντές που εμφανίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου, όπως και πριν από τον νικηφόρο τελικό του Παρισιού το 2006, όσον αφορά τις απουσίες στην άμυνα δήλωσαν «έχουμε αλλαγές που μπορούν να τα καταφέρουν το ίδιο καλά».