Μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ έφθασε χθες το πρωί στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο Βασίλης Κουτσιανικούλης και στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. « Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω έρθει στον ΠΑΟΚ. Είναι μία μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία και υπάρχουν μεγάλοι στόχοι για τη νέα χρονιά. Εγώ ήρθα για να προσφέρω και ευχαριστώ όλους όσοι πίστεψαν σε μένα », ανέφερε κατά την παρουσίασή του ο 20χρονος ποδοσφαιριστής που πήρε τη φανέλα με το Νο 19 (φωτογραφία), ενώ τόνισε ότι μεγάλο ρόλο για την επιλογή του έπαιξε το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στον Δικέφαλο του Βορρά.

« Ξέρω πόσο αγχωμένος είναι ο Βασίλης αυτή τη στιγμή και προτιμάει να είναι μέσα στο γήπεδο όπως κι εγώ », ήταν το σχόλιο του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ κ. Ζήση Βρύζα ο οποίος ευχαρίστησε και τους ανθρώπους του Εργοτέλη « για την εξέλιξη που είχε αυτή η μεγάλη επένδυση για τον ΠΑΟΚ ». Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Εργοτέλης κ. Νίκος Τζώρτζογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του: « O Βασίλης πήγε στον ΠΑΟΚ, μία από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και μεγαλύτερη ομάδα για την επόμενη δεκαετία. Του εύχομαι καλή επιτυχία και να φέρει ακόμη περισσότερα χρήματα στον Εργοτέλη απ΄ ό,τι τώρα. Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν οι Βασίλης Γκαγκάτσης, Θοδωρής Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας που μας έκαναν να παραμελήσουμε κάποια οικονομικά οφέλη που θα είχαμε για να γίνει η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ ».

Πάντως ο Κουτσιανικούλης αποποιήθηκε τον… χαρακτηρισμό του «Μέσι των φτωχών», σχολιάζοντας: « Δεν θα ήταν καλό να συνεχιστεί άλλο. Ο καθένας έχει μια δική του προσωπικότητα και μέσα από αυτό προβάλλεται κιόλας ». Πρόθεση της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι να προτείνει στην Πόρτο την απόκτηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια με ελεύθερη μεταγραφή, όπως επίσης και του Ζοάο Πάουλο Αντράντε. Οι απαιτήσεις του διεθνούς Αυστριακού Ρόναλντ Γκερκάλιου είναι υψηλές, ενώ ενδιαφέρει η περίπτωση του Πέτρου Κανακούδη από τον Αστέρα Τρίπολης υπό προϋποθέσεις. Οι συμφωνίες με τον Σάκη Παπάζογλου και τον Γιώργο Φωτάκη έχουν ολοκληρωθεί, όπως επίσης και των Αμπουμπακάρι, Κρέσιτς.