Με τη δύση του ηλίου τα συνεργεία της Formula 1 εξαφάνιζαν από τους δρόμους του πριγκιπάτου του Μονακό και τα τελευταία ίχνη που μπορεί να πρόδιδαν ότι το μεσημέρι της Κυριακής διεξήχθη το πιο φημισμένο γκραν πρι του ετήσιου καλανταριού. Ο θριαμβευτής Τζένσον Μπάτον και ο ομόσταβλός του στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Βrawn GΡ Ρούμπενς Μπαρικέλο γιόρταζαν το «1-2» στο παραδοσιακό πάρτι που ακολουθεί κάθε γκραν πρι, ωστόσο η απουσία των αφεντικών των ομάδων της Formula 1 ήταν εμφανής.

Ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού (FΙΑ) κ. Μαξ Μόσλεϊ δήλωνε στους δημοσιογράφους ότι «είμαστε πολύ κοντά σε μια συμβιβαστική λύση» αναφερόμενος τους οικονομικούς περιορισμούς που προωθεί από το ερχόμενο κιόλας πρωτάθλημα, ωστόσο την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Φόρμουλα 1 έκαναν πιο σκληρή τη στάση τους. «Αν δεν αποσυρθούν τα μέτρα, δεν πρόκειται να μετάσχουμε στο ερχόμενο πρωτάθλημα» τού διεμήνυσαν όλοι πλην της Williams, η οποία παρέδωσε χθες υπογεγραμμένη την αίτηση συμμετοχής της στο πρωτάθλημα του 2010.

Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 29 Μαΐου και το διαπραγματευτικό πόκερ αναμένεται να κορυφωθεί τις ερχόμενες ημέρες. «Αυτό που ζητάμε είναι να συνεχίσουμε τα επόμενα δύο χρόνια με τους ισχύοντες κανονισμούς και από εκεί και πέρα να αποφασίσουμε από κοινού για τις οποιεσδήποτε αλλαγές» είπε ο πρόεδρος της Ferrari κ. Στέφανο Ντομενικάλι που ηγείται της… ανταρσίας.